Saint-Gobain Distribution Denmark i fortsat vækst

Saint-Gobain Distribution Denmark omsatte for tæt ved 300 mio. kr. mere i 2011 end året før og øgede indtjeningen til 194 mio. kroner

Det lykkedes Saint-Gobain Distribution Denmark (SGDD) at fortsætte væksten i 2011. Med en omsætning på 4,3 mia. kr. i 2011 er selskabet en af sværvægterne blandt byggeriets leverandører. Hovedparten af omsætningen stammer fra VVS-grossisten Brødrene Dahl samt byggemarkedskæden Optimera. De to selskaber fusionerede under SGDD-paraplyen i starten af 2010, og i 2011 begyndte fordelene for alvor at slå igennem.

- Vi har i de seneste to år holdt et stenhårdt fokus på at skabe en strømlinet kædedrift i vores to største selskaber. Det begynder at give resultater nu. Både vores omsætning og indtjening gik frem i 2011. Omsætningen steg med syv procent til 4,3 mia. kr., og på indtjeningssiden havde vi en fremgang på 38 procent til 194 mio. kr. fra 141 mio. kr. i 2010. Det er et tilfredsstillende resultat, specielt i betragtning af de vanskelige markedsforhold og de mange krævende interne projekter, vi har gennemført, siger Lars Fournais, adm. direktør i SGDD.

Fokus på klima og e-handel

- Markedet er forsat på et lavt niveau og præget af usikkerhed, men der er tegn på små lyspunkter. Jeg føler, at vi er godt rustet til at agere i svært forudsigeligt farvand, og vi fortsætter med at følge vores strategier. Det gælder blandt andet fortsat leverandørkonsolidering, centralt styret kædedrift og centralisering af back-office og logistik. Derudover fortsætter vi med at investere i klimaområdet, hvor vi ser et stort vækstpotentiale, og vi satser målrettet på e-handel, som giver nogle interessante afsætningsmuligheder til eksisterende og nye segmenter, siger Lars Fournais.