NCC indfører grønne regnskaber for byggepladser

Som noget helt nyt vil entreprenøren NCC Construction i Danmark udarbejde grønne regnskaber for byggepladser

Som noget helt nyt vil entreprenøren NCC Construction i Danmark udarbejde grønne regnskaber for byggepladser. Det sker som led i en målrettet indsats for at nedsætte byggepladsernes energiforbrug, affaldsproduktion og CO2-udslip.

Entreprenøren NCC Construction har udviklet og testet et format for et grønt regnskab for byggepladser, som fremover vil blive udarbejdet for samtlige af NCC Constructions større byggepladser i Danmark.

- Målet med de grønne regnskaber er at tilbyde den bæredygtige byggeplads og reducere vores CO2-udslip. I første omgang vil vi med regnskaberne skabe et datagrundlag, der vil give os vigtige nøgletal for vores byggepladsers energiforbrug. De nøgletal vil gøre det muligt for os at sætte konkrete mål for en reduktion af NCC’s byggepladsers samlede energiforbrug og affaldsproduktion, fortæller administrerende direktør i NCC Construction Danmark, Klaus Kaae.

Stort potentiale for at spare på energien

Bygninger er en af de største energiforbrugere i samfundet. 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug anvendes til opvarmning, ventilation og lys i bygninger. I takt med at kravene til bygningernes energiforbrug skærpes, får den mængde energi, der anvendes til at opføre bygningerne, større og større betydning for bygningens samlede energiregnskab.

- Som entreprenør og rådgiver er det vores ansvar at tage hånd om energiforbruget i byggeprocessen. Vi har allerede en række eksempler på, hvordan vi reducerer energiforbruget. Det er eksempelvis ved at bruge de permanente vinduer og den kommende varmeforsyning allerede i byggeperioden. Men med de grønne regnskaber får vi nu det fulde overblik, og vi forventer hurtigere at kunne sprede gode ideer og resultater fra projekt til projekt. Det betyder, at vi i endnu højere grad kan rådgive vores kunder om at mindske byggeomkostningerne samt at optimere ressource- og affaldsmængderne under hele byggeprocessen, fortæller Klaus Kaae.

Potentialet for at spare på energien på de danske byggepladser er stort, men for at opnå den optimale besparelse skal energiforbruget tænkes ind fra dag ét i byggeprojektet. Det er derfor vigtigt, at bygherrer får netop den information og rådgivning, der gør dem i stand til at træffe de valg, som kan bringe de bæredygtige løsninger i spil og energieffektivisere byggeprocessen fra start til slut.