Kjæhr & Trillingsgaard har lagt krisen bag sig

Efter et veloverstået generationsskifte udviser entreprenørkoncernen Kjæhr & Trillingsgaard A/S i Kolding styrket indtjening

Efter et veloverstået generationsskifte er entreprenørkoncernen Kjæhr & Trillingsgaard A/S i Kolding nu tilbage på vækstsporet med et nyt stærkt regnskab for 2013. Bruttoresultatet steg med mere end 33 pct. til 9,3 mio. kr., mens resultatet før skat endte på 1,1 mio. kr.

Dermed er den over 100 år gamle entreprenørkoncern solidt tilbage i plus efter et par hårde år ovenpå finanskrisen, og væksten fortsætter i år.

- Vi har gennemført vores generationsskifte og bredt os ud på flere typer af opgaver, og det ser vi de første resultater af nu," siger adm. direktør Christian Trillingsgaard, Kjæhr & Trillingsgaard A/S.

- Finanskrisen var selvfølgelig ikke en del af planen. Den gav et ophold i opgaverne, som kostede os et par år med underskud. Men nu er vil tilbage på sporet, og vi er gået ind i 2014 med en rigtig fornuftig ordrebeholdning, så vi regner med at fordoble resultatet før skat i næste regnskab.

Kjæhr & Trillingsgaard beskæftiger alt efter sæson fra 25 til 40 medarbejdere og er i gang med at styrke organisationen, så der også af den grund bliver brug for flere hænder i fremtiden.

- Udover væksten med flere opgaver investerer vi også en del i udvikling af virksomheden på nøgleposter for at styrke vores kompetencer og forretningsgange. Vi skal være gearet til endnu mere vækst, så vi frigør ressourcer til flere projekter, fastslår Christian Trillingsgaard.

Kjæhr & Trillingsgaard fokuserer på tre markante vækstområder: Dels byggeri for industri og erhverv, hvor man sidder med rådgivning og styring direkte overfor bygherren, dels prækvalifikationer og udbud i det offentlige, og dels egen produktion af beton og betonelementer.

Generelt giver de skærpede energikrav og bl.a. nye bygningsreglementer større efterspørgsel på kompetent rådgivning og kvalitetsbyggeri. Desuden har et par større konkurser i branchen  givet mere plads til de mellemstore aktører i entreprenørbranchen.

- Det har givet lidt mere lys og luft til kontrolleret og rentabel vækst, og i det hele taget ser vi meget lyst på fremtiden. Vi har bygget på stærke værdier og kvalitetsnormer siden 1906, og vi glæder os til de næste 100 år med en trimmet og moderne organisation, der kan håndtere væksten og levere solid kvalitet til kunderne, siger Christian Trillingsgaard.

Den seneste tid har Kjæhr & Trillingsgaard markeret sig med en række markante byggerier. Opgaverne spænder lige fra en stor om- og tilbygning af keramikmuseet Grimmerhus, udbygning af Kongehøjskolen i Aabenraa samt en ny og innovativ genbrugsplads i Skanderborg til f. eks. nye bilhuse i Kolding til bl.a. Peugeot og Mercedes-Benz. Moderne og markante bilhuse er blevet en specialitet for Kjæhr & Trillingsgaard, der generelt står stærkt på domicilbyggerier.