Stilstand præger kvartalsregnskab fra NCC Danmark

Folketingsvalg og finansiel uro præger markedet og regnskabet for 3. kvartal for NCC Danmark

NCC Construction Danmark realiserede i de tre første kvartaler i 2011 en nettoomsætning på 1.877 mio. kr. og et driftsresultat på 94 mio. kr. (5,0 %) mod en omsætning i samme periode sidste år på 1.580 mio. kr. og et driftsresultat på 62 mio. kr. (3,9 %). Ordreindgangen i årets første ni måneder beløb sig til 2.002 mio. kr., som sammenlignet med samme periode sidste år er et fald på 105 mio. kr., svarende til ca. 5 %.

- Vores driftsresultat og ordreindgang for årets første ni måneder ligger på niveau med 2010, men vi har noteret os, at ordreoptaget i 3. kvartal ikke har været lige så stærkt som i årets første halvdel. Den fortsatte uro på de finansielle markeder og folketingsvalget har sandsynligvis været medvirkende årsager til dette, siger adm. direktør Torben Biilmann fra NCC Construction Danmark A/S.

Boliger og development

NCC Bolig har efter et 3. kvartal præget af stilstand på boligmarkedet oplevet succes med et nyt projekt på Islands Brygge i København. Uden for København har prisfald på boliger ført til, at NCC Bolig foretager en nedskrivning af værdien på byggejorden. NCC Property Development har i juni og september afleveret et stort logistikcenter i Greve og et Company House i Skejby ved Århus, hvor man også har igangsat et kontorbyggeri til Atea. NCC Property Development har i 3. kvartal haft rejsegilde på to Company Houses på Teglholmen og ved Flintholm Station i København samt på et butiksbyggeri på Lyngby Hovedgade.

NCC Roads

Inden for NCC Roads er der er godt gang i alle tre forretningsområder: Asfalt, råstoffer og vejservice.

- Vi formår at holde fast i vores markedsandel, men oplever også et vedvarende pres på vores priser, som stiller store krav til effektiviteten, siger adm. direktør Thomas Rask Jensen fra NCC Roads.