Mere uddannelse som bygningskonstruktør

Professionshøjskolen UCN Teknologi etablerer uddannelse til bygningskonstruktør i Frederikshavn, Vesthimmerland, mariagerfjord og Thisted

Professionshøjskolen UCN Teknologi gør som led i projekt FlexVid klar til at rykke ud med nye videregående undervisningstilbud i de fire nordjyske kommuner Frederikshavn, Vesthimmerland, mariagerfjord og Thisted.

- Vi satser på at starte de første hold på lokale uddannelsesstationer, hvor den daglige fysiske tilstedeværelse delvis erstattes af undervisning i virtuelle rum med direkte elektronisk opkobling til undervisere, databaser og studienetværk på UCN Teknologi. Uddannelsen tilrettelægges i samarbejde med de fire nordjyske kommuner efter principperne i ’blended learning’, og studerende under den nye FlexVid-ordning integreres blandt andet i studiemiljøet gennem videokommunikation med andre studerende på samme niveau i uddannelsen, ligesom de løbende deltager i studier og undervisning på UCN i Aalborg samt på de lokale uddannelsesstationer, fortæller studieleder Bruno Larsen fra UCN Teknologi.

Tættere dialog til virksomheder

Bruno Larsen tilføjer, at UCN’s Flexvid projekt er udviklet i samarbejde med Aalborg Universitet og de fire nordjyske kommuner som et svar på de seneste års debat om udkantsdanmark.

Studielederen slår i den sammenhæng fast, at UCN har en forventning om, at projektet vil bane vej for en tættere dialog mellem uddannelser og de virksomheder, der beskæftiger de færdiguddannede fra UCN, idet han pointerer, at projektet tillige omfatter uddannelsen til markedsføringsøkonom radiograf og lærer.

- Vi lægger ud med fire uddannelser i en to-årig forsøgsperiode, hvor konceptet afprøves, justeres og videreudvikles, men målet er helt klart, at ordningen derefter yderligere udbygges med andre uddannelser, slutter Bruno Larsen fra UCN Teknologi.