Nyt træningscenter skal gøre flere unge interesserede i VVS-faget

​​​​​​​GROHE opretter et moderne træningscenter, der skal opkvalificere branchen og inspirere flere unge til at vælge en karriere i VVS-faget.

GROHE investerer stort i det danske marked, og opretter et moderne træningscenter, der skal opkvalificere branchen og inspirere flere unge til at vælge en karriere i VVS-faget.

Sanitetsbranchen er under markant udfordring i disse dage. Efterspørgslen stiger efter nye, bæredygtige og innovative produkter, samtidig med at branchen er presset af en akut mangel på kvalificeret arbejdskraft, som gør det vanskeligt at imødekomme den høje efterspørgsel i rette tid og kvalitet.

For at imødekomme de nye krav til branchen åbner GROHE, der er blandt verdens førende sanitetsleverandører, et nyt træningscenter i Danmark, der både skal bidrage til at styrke branchens faglige niveau og afhjælpe manglen på dygtige unge installatører i sanitetsbranchen. Med andre ord skal VVS-installatøruddannelsen gøres attraktiv for den fremtidige generation.

”Sanitetsbranchen er i hastig vækst. Nye, bæredygtige teknologier udvikles og efterspørgslen er massiv efter sanitetskompetencer – både fra erhvervslivet og det private segment. Hvis vi som branche skal følge med udviklingen, er der både behov for at opkvalificere den nuværende arbejdsstyrke og klargøre den næste generation,” siger Product Trainer Ivan Pujic fra GROHE, der er daglig leder af træningscentret.

Skræddersyede programmer til installatører og studerende

Det nye træningscenter kommer til at høre hjemme på Engager 8 i Brøndby, og vil indeholde de nyeste avancerede træningsfaciliteter og uddannelsesmaterialer til både de certificerede installatørvirksomheders medarbejdere og uddannelsesinstitutionerne. En tiltrængt håndsrækning til især uddannelsesinstitutionerne, der bredt kritiseres for mangel på ordentligt værktøj og tidssvarende teknologier.

”Tanken har været, at det skulle være muligt at undervise eleverne i de komplette vandindstallationer, som flere steder ellers er en mangelvare. På den måde er håbet, at vi kan hjælpe unge, kommende installatører med at bygge fundamentet for en fremgangsrig fremtid ved at tilbyde spændende aktiviteter og attraktive uddannelsesprogrammer, der kommer både de unge og branchen til gode,” siger Ivan Pujic.

Træningscenteret kan benyttes til skræddersyede kurser for installatørerne herunder

kurser, der kredser om produkter, deres installation og vedligeholdelse, som måske ikke er en del af hverdagen for installatørerne.

En del af større satsning

Centret indgår også som et vigtigt led i GROHEs målrettede indsats overfor det professionelle marked. Udover at etablere det nye træningscenter er GROHE i fuld gang med at implementere en række nye, skræddersyede produkter, serviceydelser og uddannelsestilbud til det professionelle marked, der skal gøre hverdagen lettere for den hårdt pressede sanitetsbranche.

”Branchen har længe ønsket en mere flerstrenget leverandørstrategi med øget fokus på installatørerne. Og vores nye tiltag kan medvirke til at sætte yderligere fart i installatørernes forretning og gøre dem endnu mere konkurrencedygtige. Med skræddersyede professionelle high-end produkter suppleret med målrettet træning af medarbejderne, kan de certificerede installatrører  for alvor differentiere sig i markedet,” siger Poul Christian Pedersen, leder af GROHE Danmark.

GROHEs nye træningscenter åbner officielt tirsdag den 31. maj.