Nyt legat støtter håndværkernes faglige udvikling

Designvirksomheden Unidrain lancerer i forbindelse med sit 15-års jubilæum dette efterår et nyt legat

Designvirksomheden Unidrain lancerer i forbindelse med sit 15-års jubilæum dette efterår et nyt legat. Med legatet markerer Unidrain de 15 år i branchen og sætter samtidig fokus på problematikken med manglende faglærte. Støtten går nemlig til håndværkere, der ønsker at dygtiggøre sig inden for deres fag.

Erhvervsuddannede unge hænger desværre ikke på træerne herhjemme. Ifølge prognoser vil vi i 2025 mangle 70.000 faglærte i Danmark, og det vil have store konsekvenser for byggeriet. Det er en problematik, som designvirksomheden Unidrain, der er verdenskendt for sit lineære gulvafløb, sætter fokus på med et nyt legat.

Legatet lanceres i forbindelse med firmaets 15-års jubilæum dette efterår og uddeles hvert år frem til 2025. Støtten er på 25.000 kr. og går til håndværkere, som vil udvikle og dygtiggøre sig inden for deres fag.

En tak til branchen

- Det er vigtigt, at vi sikrer faglighed i byggebranchen i mange år frem. Det vil vi gerne være med til at sætte fokus på gennem vores nystiftede legat. Samtidig er det en tak til branchen, som har taget pænt imod os og behandlet os godt i de 15 år, der er gået, siden Unidrains linjeafløb blev lanceret i 2003.

Sådan fortæller Peter Secher, Unidrains CEO, om det nyindstiftede legat. Han forklarer samtidig, at støtten går til dygtiggørelse. Det vil sige, at legatmodtagerne skal have et ønske om at videreuddanne sig eller på anden vis søge ny viden inden for deres felt således, at der også fremadrettet kan sættes nye standarder i byggeriet.

- Kvalificeret arbejdskraft er altafgørende for både byggeriet, vores konkurrencedygtighed og vores samfundsøkonomi i det hele taget, og det ruster os til de udfordringer, vi møder i fremtiden. Derfor skal denne økonomiske håndsrækning gå til faglig udvikling gennem efteruddannelser, kurser, studierejser eller lign.

Byggebranchens svar på Claus Meyer?

Unidrain vil med legatet hylde god kvalitet og høj faglighed i byggeriet. Ligesom man hylder det gode håndværk og profiler som Claus Meyer i kokkeverdenen, er det Unidrains ønske at fremhæve og sætte fokus på det gode eksempel. Legatet kan både gå til håndværkere på landets erhvervsuddannelser eller allerede færdiguddannede. For at blive byggebranchens svar på restaurationsbranchens Claus Meyer, skal man sende en ansøgning, som indeholder:

 En kort beskrivelse af, hvilken uddannelse, efteruddannelse, studierejse eller lign. støtten skal bruges til

Et anslået budget over ovenstående

Dokumentation for håndværkeruddannelsen

Evt. anbefaling

Læs mere på www.unidrain.dk/legat og send ansøgningen til legat@unidrain.dk senest den 1. februar 2019. Ansøgerne får besked i løbet af marts, om de er udvalgt til at modtage støtten, og beløbet udbetales kort tid herefter.

Se også denne video, hvor CEO Peter Secher fortælle mere om legatet: https://vimeo.com/299883458