Ny pris hædrer byggeriets faglærere

Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet har stiftet Faglærerprisen, som for første gang 1. august

Motiverende og inspirerende faglærere er det bedste udgangspunkt for godt byggeri og dygtige håndværkere. Derfor har Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet stiftet Faglærerprisen, som for første gang blev uddelt i går, den 1. august.

En ny pris har fundet vej til byggebranchen. Den går under navnet Faglærerprisen og uddeles af Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet. Prisen er en hæder og et skulderklap til de mange dygtige og inspirerende faglærere, der er med til at gøre en forskel for fremtidens håndværkere.

- Godt byggeri hænger sammen med dygtige håndværkere. Og dygtige håndværkere er et resultat af gode uddannelsessteder med inspirerende faglærere. Derfor vil vi hædre de ildsjæle, der brænder for at videregive viden og støtter op om eleverne. Ildsjæle, der gør byggeriet til den bedste karrierevej, siger Henrik Mielke, adm. direktør i Enemærke & Pedersen og bestyrelsesmedlem i Boligfonden Kuben.

Faglærerprisen blev stiftet i 2017 og uddelt for første gang i går, den 1. august 2018. Med prisen følger et legat på 30.000 kr., som giver vinderen mulighed for at tage på studierejse og indhente ny viden og inspiration.

Vinder af Faglærerprisen 2018

Sidste år kunne ledelsen og foreningsformanden/tillidsrepræsentanten på landets erhvervsskoler med en byggefaglig uddannelse indstille en eller flere kandidater til prisen. Det var muligt både at indstille byggefaglærere og byggefaglærerteams.

Efter indstillingsprocessen udpegede et bedømmelsesudvalg fire nominerede, som bestod af to lærere og to teams. På baggrund af uddybende motivationer fra kandidaternes skoler og foreningsformænd kunne udvalget kåre vinderen: Maj-Britt Kristiansen, faglærer på tømrer- og byggemontageteknikeruddannelsen ved erhvervsskolen Tradium i Randers.

- En god faglærer har både en stærk faglighed og en god, velfunderet pædagogisk ballast. En der virkelig formår at favne og løfte de unge. Det er i høj grad kendetegnende for Maj-Britt Kristiansen, fortæller Hanne Pontoppidan, formand for Uddannelsesforbundet.

- Maj-Britt Kristiansen skaber et godt læringsmiljø, der både sikrer trivsel og arbejdsglæde blandt eleverne. Hun har en stærk personlighed og har hele tiden blik for de unges og fagets behov, fortsætter hun.

Prisen blev overrakt ved et aftenarrangement i Tradiums tømrerafdeling i Randers onsdag den 1. august.

Faktaboks

Bedømmelsesudvalget bag Faglærerprisen 2018 tæller:

Sidse Buch, næstformand i Boligfonden Kuben og konsulent i BAT-kartellet

Matthias Tesfaye, medlem af Folketinget

Per Buron, uddannelseschef for byggeri, produktion og service, TEC

Peter Ølgaard, medlem af Uddannelsesforbundets hovedbestyrelse, foreningsformand på Aarhus Tech og faglærer

Theis Fatum Carlsen, senior-projektchef i Skills Denmark

Birgitte Johansen, sekretariatschef, Uddannelsesforbundet