Taastrup Torv til kvart mia.

Sophienberg Ejendomsudvikling og Casa skal opføre et projekt på 12.000 kvm. i Høje Taastrup - heraf 8.000 kvm til butikker

Sophienberg Ejendomsudvikling i Holte har indgået samarbejde med Casa i Horsens om færdigudvikling og opførelse af et projekt med samlet værdi på 250 mio. kr. Byrådet i Høje Taastrup kommune godkendte i december salget af stationsarealet til projektudviklerne. Dermed kan det første spadestik tages i foråret 2012, og ejendommen vil være klar til indflytning i sommeren 2013.

Taastrup Torv bliver et nyt omdrejningspunkt i Taastrup Bymidte på den nuværende busholdeplads ved stationen. Der er tale om et markant byggeri, der kommer til at sætte sit præg på bymidten, bade kommercielt og visuelt. Derved kommer Taastrup Torv naturligt til at understøtte den nyligt renoverede Taastrup Hovedgade og den nyistandsatte Taastrup Station.

Bebyggelsen bliver på i alt ca. 12.000 kvm, heraf 8.000 kvm i stueplan til detailhandel. De øvrige arealer på etagerne disponeres til boliger/erhvervslokaler, bl.a. 28 boliger til Boligforeningen 3B. Der bliver direkte adgang til butikkerne fra de 350 gratis p-pladser, der ligger i to parkeringsdæk ovenpå bygningen.

En del lejemål er allerede udlejet, og pt. er de første 5.500 kvm disponeret til Coop Danmark med et stort Kvickly-varehus samt en Coop Convenience-store. Desuden har tøjkæden Hennes & Mauritz og 7-Eleven lejet sig ind. Sophienberg Ejendomsudvikling og Casa er optimistiske omkring den videre udlejning og oplyser, at man allerede er i god dialog med flere attraktive lejeremner til de sidste ledige butiksarealer.

- Vi glæder os over at kunne igangsætte dette store projekt på et tidspunkt, hvor bygge- og ejendomsbranchen har det særligt svært. Vi har etableret et godt samarbejde med Casa, som giver mulighed for at realisere projektet, siger direktør Niels Krag, Sophienberg Ejendomsudvikling. Han tilføjer, at samarbejdet med Høje Taastrup Kommune er foregået i en god og konstruktiv proces med det fælles mål for øje at få revitaliseret stationsforpladsen og området omkring, som i forvejen benyttes af mindst 8.000 mennesker hver dag.

- Det er et yderst spændende projekt for Casa at være en del af, og vi glæder os meget til at komme i gang med byggeriet. Projektet er et godt eksempel på, hvordan 'kloge' penge fra Casa er med til at muliggøre byggeprojekter i en ellers svær finansiel tid, siger Senior Developer Claus Schovgaard Rasmussen, Casa Entreprise A/S.

Fakta:

  • Projektet er på i alt 12.000 kvm, heraf 8.000 kvm til detailhandel.
  • Boligforeningen 3B opfører 28 almennyttige boliger
  • Der anlægges ca. 350 gratis p-pladser med tidsbegrænsning i to parkeringsdæk oven på bygningen.
  • Samlet projektværdi er 250 mio. kr.
  • Byggeriet færdigudvikles og opføres i samarbejde mellem Sophienberg Ejendomsudvikling og Casa.