Rejsegilde på center for kampsporten i Horsens

Horsens slutter sig nu til en af de ganske få kommuner i landet, hvor de foreninger, der dyrker kampsport, er fælles om en bygning

Horsens slutter sig nu til en af de ganske få kommuner i landet, hvor de foreninger, der dyrker kampsport, er fælles om en bygning – et kampsportscenter. I Horsens ligger kampsportscentret ved Forum Horsens, tæt på stadion og svømmehal samt andre sports- og konferencefaciliteter. Den 19. december var der rejsegilde på projektet.

Kampsportscenter Forum Horsens er det officielle navn på det nye center, der omfatter 3.900 etagemeter – med ”skræddersyede” faciliteter til f.eks. karate, taekwondo, judo og boksning. Opstarten på projektet var i sommeren 2019, og kampsportscentret bliver afleveret til bygherren, den selvejende institution Parkhallen, i sommeren 2020.

Kampsportscentret omfatter næsten 900 kvm. kælder og 3.000 kvm. egentligt kampsportscenter med flere haller til de forskellige kampsportsgrene, så de ikke kommer til at træne og kæmpe i det samme rum. Hver klub får således sin egen hal – sit eget lokale, så de populært sagt ikke kommer til at ”træde hinanden over tæerne”, hverken under træning eller i kamp.

Kampsportscenter Forum Horsens er det andet projekt, som BASE Erhverv bygger for bygherren. Tidligere har BASE Erhverv også haft ansvaret for opførelsen af Insero Atrium, Horsens. Projektet er et samarbejde mellem BASE Erhverv, SKALA Arkitekter og Rønslev ApS rådgivende ingeniører, der alle har base i Horsens.

På det velbesøgte rejsegilde sagde Ole Svendsen, formand for den selvejende institution Parkhallen bl.a.:
-De fleste af os trives ved ordnede og gode forhold, hvor både de sociale og kulturelle forventninger samt ønsker til et samfund er opfyldt. I dag står vi med fast grund under fødderne og tag over hovedet, og kan se frem til endnu et flot bidrag i kommunen til foreningslivet, til de sociale, kulturelle og foreningsmæssige forhold, og i det hele taget til idræt og kultur. Dette kampsportscenter er et bidrag fra idrætten som kultur til samfundet.

Borgmester Peter Sørensen, Horsens, sagde bl.a.: -Nu holder vi rejsegilde på et stort kampsportscenter på 3.900 kvm., og kan se hvor stort det er. Det er en ualmindelig vigtig milepæl på vejen mod et helt færdigt kampsportscenter, som står færdigt i sommeren 2020. Jeg er orienteret om, at tidsplanen skal holde – og det har den rent faktisk gjort indtil videre. I kommunen som helhed er ambitionen et stort og varieret tilbud og udbud af idrætsaktiviteter til alle vores borgere, og lige præcis her tilbyder vi moderne og tidssvarende rammer at dyrke idræt i. Jeg er overbevist om, at vi får skabt et stærkt fælles miljø for hele kampsporten i Horsens, og jeg er sikker på, at det også bliver stærkt for den enkelte klub at være i det her miljø.

Forbilledligt samarbejde

-Samtidig bliver kampsportscentret en helt naturlig del af idrætsmiljøet her omkring Forum Horsens – vi får simpelthen lagt et ekstra kapitel til den gode historie – området kan fortælle om et center for både bredde- og eliteidræt. Her skal være plads til alle. Og det nye kampsportscenter vil være med til at skabe interesse for de mange aktiviteter, der kommer til at foregå her – lige fra karate til taekwondo, judo og boksning, og måske meget mere. Vi vil lige præcis gerne have flere unge til at bevæge sig, til at dyrke idræt, til at komme ind i sunde fællesskaber – jo flere, jo bedre.

-Det er fantastisk at stå her, blot nogle måneder efter det første spadestik. Og jeg har respekt for det, som I håndværkere har stablet på benene efter få måneder. Det er ganske enkelt imponerende at se, hvordan I kan få sådan et byggeri op at stå med så meget kvalitet i. Tak til alle håndværkere indtil videre. Også tak til BASE Erhverv for at påtage sig opgaven – jeg har i øvrigt hørt, at der har været et forbilledligt samarbejde mellem bygherre, entreprenør og projektmagere – og også stor tak til SKALA Arkitekter og ingeniørfirmaet Rønslev, Horsens, sagde borgmesteren.

Projektleder Jonas Gaardsted Madsen, BASE Erhverv, sagde bl.a.:

-Siden første spadestik for 4,5 mdr. siden er der jo sket meget, ikke mindst takket være håndværkerne – tusind tak for et storartet stykke arbejde. I BASE Erhverv sætter vi barren højt for at nå målene, ligesom de atleter og sportsfolk, der skal bruge dette hus. Vi har sat barren ekstra højt for at nå hertil inden juleferien – og selv om tidsplanen er blevet betegnet som optimistisk, så har vi nået den – og sådan skal det også bare være.

Kampsportscentrets indre vil fremstå stærkt som en kombination mellem rå betonvægge, udvalgte malede vægge samt gulve i orange linoleum og sportsgulve i træ. Det nye kampsportscenter i Danmark er et meget enkelt og stringent koncept, som er gennemgående både ud- og indvendigt. Skarptskåret betonhus med rå facader og vægge – mod varme nuancer af orange på gulve og udvalgte vægge.