Første spadestik til udvidelse af Gigantium er nu taget

Udvidelsen af Gigantium i Aalborg er gået igang - omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter

Den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, som omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter, er nu for alvor gået i gang.

I Aalborg Kommunes budgetforslag for 2019-2022 blev en udvidelse af Gigantium vedtaget, og nu er første spadestik til projektet taget. Den ikoniske hal i Aalborg danner rammen om en række af byens største sportsbegivenheder, og nu bliver Gigantium således udvidet med en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning fordelt på tre etager, der skal rumme flere hal- og fitnessfaciliteter.

Aalborg-virksomheden TL BYG, som er totalentreprenør på byggeriet, glæder sig over at være kommet godt fra start med projektet:

- Projektet har været længe undervejs, og vi har glædet os rigtig meget til at tage hul på det ekstraordinære byggeri i Gigantium. Trods den aktuelle situation kører vi med fuldt aktivitetsniveau i øjeblikket, mens vi naturligvis sørger for at følge myndighedernes anbefalinger og opfordringer nøje, lyder det fra Jens Nielsen, der er salgsdirektør i TL BYG.

Grundet de aktuelle omstændigheder er det traditionelle første spadestik-arrangement udskudt på ubestemt tid, men hos TL BYG ser man frem til et festligt rejsegilde, så snart situationen tillader det. 

Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden af Gigantium ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter. Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

- Det har fra starten været afgørende for os, at tilbygningen er helt i tråd med Gigantiums arkitektoniske udtryk og identitet. Materialerne er derfor nøje udvalgt til både de indendørs faciliteter og den udendørs beklædning for at sikre, at hallen kommer til at fremstå som en samlet enhed, forklarer Jens Nielsen.

Udvidelsen af Gigantium forventes at være afsluttet i efteråret 2021.