Ny byggeridirektør på Teknologisk Institut

Mette Glavind er pr. 1. maj 2011 tiltrådt som Teknologisk Instituts nye direktør for Byggeridivisionen

Mette Glavind er pr. 1. maj 2011 tiltrådt som Teknologisk Instituts nye direktør for Byggeridivisionen, hvor hun afløser den tidligere direktør Bjørn Lykke Jensen. Hun har været ansat på Teknologisk Institut siden 1992 og har været centerchef for Beton siden 2002.

Fremover skal Mette Glavind som direktør stå i spidsen for den overordnede ledelse af de syv centre inden for byggeridivisionen: Beton, Indeklima og bygningsundersøgelser, Murværk og byggekomponenter, Nyindustrialisering, Svømmebadsteknologi, Tekstil samt Træ og miljø.

- Byggeridivisionen er den enhed i GTS-nettet af Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter, som har fokus på byggeribranchen. Vi ser et stort behov for også i fremtiden at udvikle dette fokus og fortsat kunne tilbyde både rådgivning, udvikling og prøvning målrettet denne branche. Derfor har vi valgt Mette Glavind, der tidligere har bevist, at hun har et godt indgreb med virksomhederne, fortæller adm. direktør Søren Stjernqvist.

I marts i år blev Mette Glavinds evner til at bygge bro mellem universiteter og virksomheder hædret, idet hun fik Beton Prisen 2011, der uddeles af Dansk Betonforening – et fagteknisk selskab under Ingeniørforeningen i Danmark.

Læs mere Pris til førende betonekspert

Mette Glavind ser frem til at tage fat på den nye opgave med at lede byggeridivisionen, der i langt højere grad end tidligere bedriver forskning og udvikling i tæt samarbejde med universiteter også i udlandet.

- Jeg er glad for at have fået udfordringen med at udstikke kursen for hele byggeridivisionen – det er et spændende område, da der er meget både i Danmark og på den internationale scene, som vi skal tage del i. Vi har eksempelvis en styrke i kraft af vores mange eksperter i byggematerialer, og deres viden er der brug for både i og uden for Danmark, Så der er masser at tage fat på – specielt i en tid, hvor mange danske små og mellemstore virksomheder har mange udfordringer på et globalt marked med internationale konkurrenter, og hvor der er store samfundsdagsordener som energi, bæredygtighed og infrastrukturbyggerier slår Mette Glavind fast.  

Mette Glavind er 47 år og uddannet civilingeniør i byggeri på DTU i 1989 suppleret med en ph.d. grad fra samme sted. Hun har en lederuddannelse fra Harvard Business School (General Management Program).