Dansk deltagelse i Nordbygg på et lavpunkt

Kun 16 danske udstillere har indtil videre meldt deres ankomst til Nordbygg-messen 20.-23. marts næste år - særtilbud om mindre stande

Sveriges økonomi buldrer derudad, hvilket naturligvis også smitter af på byggeriet, hvor de kommende år byder på mange store projekter inden for nybyggeri og renovering. Også på Nordens suverænt største byggefagmesse, Nordbygg, der finder sted næste år i marts, blomstrer optimismen, og messen er allerede snart udsolgt. Men det kniber med den danske tilstedeværelse og det er synd, for dermed risikerer danske virksomheder at gå glip af de øgede forretningsmuligheder i kølvandet på den svenske vækst, mener Nordbygg´s repræsentant i Danmark, Marianne Sjöberg.

Marianne Sjöberg har på de sidste tre Nordbygg-messer været med til at arrangere danske fællesstande, men på næste messe bliver der ikke tale om et sådant 'Danskt Byggtorg'.

- Sidste gang var det kun med hiv og sving, at vi fik udstillere nok til fællesstanden, og meldingerne fra den danske branche har gjort, at vi springer fællesstanden over i 2012. I stedet for vil vi forsøge at få danske udstillere ved at tilbyde mindre stande på 9-10 kvm ved at se lidt gennem fingre med messens regel om et mindste areal på 15 kvadratmeter. Fordelen ved en egen stand er, at den kan placeres mere 'fagligt relevant' på området end på en fællesstand, siger Marianne Sjöberg og tilføjer:

- Selv om messen er 80 procent fuldtegnet, så er det stadig muligt at give mindre stande attraktive placeringer i relevante fagområder, siger Marianne Sjöberg.

Indtil videre er der kun 16 danske udstillere tilmeldt med egne stande - i 2010 deltog 40 danske udstillere.

Nordbygg finder næste gang sted 20.-23. marts 2012 i Stockholm. På sidste messe i marts 2010 – krise eller ej – blev der noteret besøgsrekord med næsten 60.000 besøgende på fire dage. I messen deltog 900 udstillere fra 18 lande.

- Det er en messe, som man i bygge- og VVS-sektoren i Danmark bør besøge. Her finder man VVS- og HVAC-løsninger, ejendomsautomation, byggemaskiner, værktøj, personligt udstyr og alt inden for byggematerialer. Der er specialudstillinger, og de udstillende virksomheder byder på et væld af nyheder og innovative løsninger, ligesom udbuddet af fagligt meget relevante seminarier er stort, siger Marianne Sjøberg.