Arkitema vil være en af de største i Skandinavien

Arkitema kom styrket ud af 2010 og vil nu forfølge et mål om at blive en af Skandinaviens største tegnestuer – på vej til at købe op i Sverige
Fotograf: 

Selvtilliden hos arkitektvirksomheden Arkitema har fået et boost, efter at virksomheden er kommet styrket ud af 2010 med et resultat på 8,6 mio. kr. mod 4,5 mio. kr. året før. Samtidig er omsætningen steget til 101 mio. kr. mod godt 93 mio. kr. året før, fremgår det af virksomhedens regnskab.

Det har givet rum til at forfølge virksomhedens vækststrategi, hvor målet er at blive en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder inden for tre år. Det kan ikke lade sig gøre ved organisk vækst alene, så derfor er virksomheden i markedet med henblik på opkøb af en mellemstor arkitektvirksomhed i Stockholm, hvor Arkitema allerede er etableret med et selskab.

Arkitema har i forvejen besluttet at etablere sig med eget selskab og tegnestue i Norge, hvor Arkitema allerede har flere store projekter i gang – bl.a. et af nordens største sygehusbyggerier i Østfold. Planerne for ekspansion på det norske marked omfatter dog også opgaver uden for sundhedssektoren.Virksomhedens vækststrategi vil ifølge Arkitemas ledelse indebære betydelig vækst og tilfredsstillende indtjening.

Virksomhedens vækst har medført, at der i løbet af 2010 blev ansat mere end 30 medarbejdere, så antallet af ansatte nu er på 180. Væksten kommer efter en række år med nedgang i såvel omsætning som indtjening. I 2006 præsterede virksomhede således en omsætning på 134 mio. kr., mens de følgende to regnskabsår udviste markant nedgang i omsætningen samt underskud. I 2009 var omsætningen således på 93 mio. kr., mens egenkapitalen var negativ med 5,7 mio. kr. I 2010 har virksomhede dog fået tilført ny kapital på 15,4 mio. kr. via indskud fra partnerkredsen.