Rådgivervirksomhed på skrap slankekur

Efter fem år med underskud forventer D.A.I. Arkitekter Ingeniører A/S i Silkeborg, at 2011 vil give overskud

D.A.I. Arkitekter Ingeniører A/S kom ud af 2010 med et underskud på 2,25 mio. kr. mod et underskud året før på 3,1 mio. kr. Resultatet blev opnået på en omsætning, der blev på 42,9 mio. kr. mod 47, 6 mio. kr. året før. Det er femte regnskabsår i streg, at virksomheden udviser et underskud, men for 2011 forventer virksomheden at kunne præstere et overskud – efter en hård slankekur.

Selskabet forklarer selv, at man i første del af 2010 oplevede en positiv udvikling, der dog blev afløst af en markant nedgang i aktiviteten i andet halvår. Denne tilbagegang skyldtes en uforudset og kraftig opbremsning af offentligt støttede projekter og selvom virksomheden som følge heraf foretog den nødvendige tilpasning af medarbejderstab og omkostninger, så kunne effekten heraf først få virkning ved udgangen af året.

Virksomhedens ledelse, med Jørgen Therkelsen som adm. direktør, har fået gennemført en mere slank struktur i virksomheden, bl.a. med fokus på en skarpere prioritering af konkurrencedeltagelse, kvalitetssikring af kontrakt- og projektgennemførelse samt kvalificeret prognose for omsætningsforventninger.