Hurtige indervægge

Nye stållægter klikkes fast på loft- og gulvskinne uden brug af specialværktøj
Tekst: 

Lindab Profil i Jels har netop lanceret de nye Lindab RdBX-stållægter, der gør det meget hurtigere at opbygge det stålskelet, som vægpladerne og isoleringen skal monteres på. Som en ekstra og meget vigtig sidegevinst giver de nye lægter også en stærkt forbedret ergonomi under arbejdet, fremhæver Lindab.

- Det nye og helt unikke ved Lindab RdBX-stållægterne er, at de blot skal klikkes fast på loft- og gulvskinnerne. Med markedets andre systemer har man enten skullet skrue eller nitte lægterne fast, men med det nye Lindab-system skal de blot klikkes eller trykkes fast uden brug af værktøj. Bagefter kan lægterne let flyttes igen og justeres på plads, skriver Lindab.

- Forsøg har vist, at selve arbejdet med at montere lægterne går op mod 50 procent hurtigere med Lindab RdBX end med de traditionelle systemer. Samtidig giver det også store ergonomiske fordele, idet det meste af arbejdet kan udføres stående, så man undgår en masse belastende buk og stræk. Man behøver hverken stige eller skammel for at nå op til loftet, da lægterne let kan klikkes fast med et bræt, et vaterpas eller lignende, skriver Lindab videre. Lægterne er fremstillet af varmforzinket stål, som kan genanvendes 100 procent.