Rød mødeboks blev diskret dæmpet

loftet i cafeen og undersiden af mødeboksen blev behandlet med det fuldpudsede Baswaphon Akustikloft fra Rockidan

Med en renovering har Alsion i Sønderborg fået løst sit problem med ekko og støj i den store atriumcafé på en opsigtsvækkende og alligevel helt usynlig måde.

Lange efterklangstider på grund af de mange hårde overflader har i Alsions første leveår gjort det til en blandet fornøjelse at være gæst i caféen eller mødedeltager i den Røde Mødeboks. Problemet blev endelig løst i sommer, hvor loftet i cafeen og undersiden af mødeboksen blev behandlet med det fuldpudsede Baswaphon Akustikloft fra Rockidan.

Driftschef Knud Degn Rasmussen fra Alsion havde støjproblemerne inde på livet i hverdagen og oplevede, hvordan lyden i det store rum aldrig døde hen, men blot blev kastet frem og tilbage mellem de hårde overflader.

- Vi havde vores akustiker fra koncertsalen til at foretage nogle målinger forskellige steder i rummet og lige under mødeboksen havde vi før en efterklangstid på 3,6 sekunder og den har vi med renoveringen fået ned på 2,3 sekunder. Det kan helt afgjort mærkes.

Den opsigtsvækkende mødeboks, der er hævet i rummet over caféen, har siden indvielsen haft den stærke røde farve, og med den indtonede akustikpuds er det lykkedes at lydrenovere helt uden at pille ved lokalets udtryk.

I alt er der udført 150 kvadratmeter rødt akustikloft i den helt finkornede variant Baswaphon Classic, mens der er udført 260 kvadratmeter hvidt akustikloft på cafeens loft samt under gangbroen ud til mødeboksen med den lidt grovere Baswaphon Base.

www.rockidan.dk