Bedre lydmiljø med rum-i-rum

STRÄHLE, tysk førende producent af skillevægssystemer, har introduceret rum-i-rum systemet Kubus

Mobilvægge med glas er også en mulighed, påpeger Bjarne Krag Vægsystemer ApS, der samtidig introducerer nye vægsystemer i fuldvæg til unisex omklædning og toilet

Et rum-i-rum system kan være en hensigtsmæssig løsning på den opgave, der skal løses, når kontorarbejdspladsernes åbne landskaber skal suppleres med stillerum til fordybelse.

STRÄHLE, tysk førende producent af skillevægssystemer, har som et eksempel introduceret rum-i-rum systemet Kubus. Systemet fås i to udgaver fra den enkle med glasvægge på alle sider, glasdør i aluramme og absorberende loft til den komplette udgave med integreret lydabsorbent i både endevægge og loft og med køle- og udluftningssystem.

Som svar på det øgede behov for akustiske forbedringer har STRÄHLE udviklet en række løsninger, integreret i systemvægge, panelvægge til montering på eksisterende vægge – også glasvægge og fritstående skærmvægge med absorbent samt loftsflåder. STRÄHLE føres herhjemme af Bjarne Krag Vægsystemer ApS.

Flere produktlinjer

Herfra kommer også mobilvæggen Movista fra HUFCOR. Det er et program af mobilvægge med overflader af glas, der kombinerer mobilvæggens gode lydreduktion med glasvæggens transparens. Vægsystemet er halvautomatisk og kan fås med integrerede, automatikstyrede persienner.

En anden stærk nyhed fra HUFCOR er mobilvæggen Summit, der bevæger sig lodret fra parkering over loftet til lukning mod gulvet. Væggen er fuldautomatisk og kører på plads på mindre end 1 minut. Det giver helt nye og fleksible muligheder for at ændre størrelsen på et rum.

- Samtidig undgås at vægelementerne fylder i rummet, når de parkeres, forklarer direktør Bjarne Krag, som er en af de førende indenfor ‘spanske vægge’ med åbne partier i top og bund til f.eks. toilet – og omklædningsrum.

Her sætter producenten KEMMLIT sine mærkbare aftryk med produktlinjer som CELL, Knoxx, SaniQub og Niuu, der alle har modtaget Red Dot Design Award. Nu kommer de i rumhøje systemer, lukket fra gulv til loft. Dermed har produkterne vundet indpas for eksempel ved indretning af faciliteter til blandede køn indenfor toilet og omklædning. Samtidig bevares systemvæggens funktions – og designmæssige overlegenhed i forhold til traditionelle, byggede løsninger. Flere af KEMMLIT’s produktlinjer kan leveres med individuelt udformet digitaltryk.

Foto: Kubus fra STRÄHLE, som er rum-i-rum – her i en komplet udgave med lydabsorbent i loftet.