Et loft med lang levetid

Dampa tilbyder nu en klasse A-absorbent baseret på den velkendte Clip-in-løsning med stålkassetter i skjult skinnesystem

- Kassetterne har været anvendt i talrige skolebyggerier gennem tiden, og et af deres vigtigste kendetegn er deres robusthed. Det har udmøntet sig i levetider på eksisterende lofter på langt over 25 år, og de er i de fleste tilfælde kun blevet udskiftet som del af større renoveringsmæssige tiltag, og ikke som en nødvendig udskiftning af loftet. En levetid, som overgår, hvad man ser for andre materialer, der på grund af knækkede eller beskadigede elementer ofte må udskiftes med langt kortere intervaller, siger Arild Christensen, salgschef hos Dampa ApS.

- Klassificeringen som klasse A-absorbent er blevet sikret med indlæg af stenuld. Der har ikke været nødvendigt med ændringer af den elegante overflade. Nedhængssystemerne er, som de udførende kender det, fleksible med hensyn til ophængspunkter og hurtigt og nemt monteret, siger Arild Christensen.

Valg af lofter

- De seneste år har efterladt ganske mange projekterende arkitekter og tekniske forvaltninger i et reelt dilemma, når der skulle vælges lofter til f.eks. skoler eller SFO-projekter. På den ene side skal reglerne opstillet i bygningsreglement og forskellige vejledninger naturligvis overholdes, og på den anden side ønsker man i tider med begrænsede økonomiske muligheder også at anvende varige og solide løsninger, siger Arild Christensen og fortsætter:

- Kravene vedrørende akustik og efterklangstider i sådanne bygninger er blevet mere og mere specifikke med de seneste to udgaver af bygningsreglementet, ligesom kravene er skærpet voldsomt. Dilemmaet er opstået, når man skulle vælge en lofttype, der dels kan leve op til disse akustiske krav, men som også samtidig er udført med en overflade, som kan antages at være langtidsholdbar i disse miljøer. Det er blevet en nødvendighed, da kravene til efterklangstider stort set udelukker anvendelsen af absorberende materialer kun på loftoverfladen, men også i de fleste tilfælde har nødvendiggjort brug af en tilsvarende absorbent på i hvert fald de øverste dele af væggene, siger Arild Christensen.

www.dampa.dk