Armstrongs loftsortiment til det danske marked

Mogens Rasmussen A/S er blevet dansk distributør af Armstrongs komplette loftsortiment

Mogens Rasmussen A/S er blevet dansk distributør af Armstrongs komplette loftsortiment. Dermed får byggebranchen adgang til elementerne direkte fra fabrikken – uden fordyrende mellemled, skriver virksomheden i en meddelelse.

Nu får byggebranchen nem adgang til det komplette loftsortiment fra amerikanske Armstrong, der er verdens største producent af gulv- og loftelementer. Takket være en ny distributøraftale med Mogens Rasmussen A/S i Middelfart kan danske håndværks- og byggefirmaer nu købe alle Armstrongs produkter uden fordyrende mellemled. Ligeledes står den fynske virksomhed klar til at samarbejde med arkitekter og bygherrerådgivere om skræddersyede løsninger til kontraktmarkedet.

- Armstrong-lofter er nye i Danmark, men førende på verdensplan. Og det er ikke nogen tilfældighed, at man finder milliarder af kvadratmeter Armstrong-lofter i byggerier over hele kloden. Produktprogrammet er både branchens dybeste og bredeste, og det dækker alle brugsmiljøer, absorptionsklasser og prisniveauer – lige fra simple basisvarer til de mest eksklusive arkitekttegnede specialprodukter. Vi er glade for nu at give byggebranchen adgang til et væld af nye muligheder, siger Jan Frydenlund, der er partner i Mogens Rasmussen A/S. Han fremhæver særligt Armstrongs specialmoduler til gruppering i imponerende mønstre, flådelofter i både konveks og konkav form samt branchespecifikke totalkoncepter til byggerier i fx sundheds- og undervisningssektoren.

Patenteret granulat i tre kvaliteter

Armstrongs mest eksklusive, arkitekttegnede loftprodukter med særlige tekniske egenskaber har ikke hidtil været tilgængelige herhjemme. Mens konkurrerende loftplader typisk er udført i stenuld eller glasuld, benytter Armstrong i sine high-end-produkter patenteret, højteknologisk granulat. – Det særlige materiale gør det muligt at lave bare 15 mm tykke elementer med samme tekniske egenskaber som 20 mm plader, herunder i forhold til lydabsorption. Samtidig binder granulatsammensætningen mineraluldsfibrene og bidrager dermed både til gode arbejdsforhold under montering og i det færdige brugsmiljø, fortæller Jan Frydenlund, der også lægger vægt på, at de fleste produkter fås i tre forskellige kvaliteter, der er visuelt identiske.

– Man kan sammensætte det enkelte loft af forskellige elementer i kvaliteterne Standard, OP og dB. Standard anvendes, hvor der ikke er særlige krav, mens OP er i absorptionsklasse A, og dB tilbyder en høj grad af lysisolering. Med en kombineret løsning kan man zoneopdele loftet i henhold til individuelle krav, hvilket åbner op for helt nye akustiske muligheder, forklarer han.

Integrerede, diskrete installationer

TechZone er et andet særligt koncept fra Armstrong, som især henvender sig til kontormiljøer. Filosofien er at integrere tekniske installationer i skjulte lommer i loftet.
– At samle installationer til eksempelvis sprinkler, el, ventilation og it i diskrete, lettilgængelige zoner har både funktionelle og visuelle fordele. Dels er der nem adgang til kabler og stik, og dels opnår man et æstetisk og homogent udtryk uden ’visuel flimmer’, slutter Jan Frydenlund, der har store forventninger til Armstrong-lofternes udbredelse herhjemme i de kommende år.