Ytong-blok med markant isoleringsværdi

På Bau i München 17.-22. januar 2011 præsenterede Xella en ny Ytong blok med en lambda på 0,06

Byggematerialevirksomheden Xella har præsteret at frembringe en massiv, mineralsk blok på basis af 100 procent porebeton – med en lambda på 0,06. Efter præsentationen på Bau-messen i München forventes blokken markedsført på det danske marked her i foråret.

Niels-Jørgen Pallesen, direktør for Xellas aktiviteter i Skandinavien, forklarer i forbindelse med lancering af det nye produkt på Bau 2011:

- Vi har allerede nu oplevet en enorm interesse i forbindelse med forberedelserne til lanceringen på det danske marked og der er flere årsager til, at Ytong-blokken med lambda 0,06 vækker opsigt. For det første fordi de højere krav i BR10 til energieffektivitet i boligbyggeri meget let opfyldes. Produktet opnår sin høje varmeisolering med en lambdaværdi på 0,06 W/mK og en U-værdi på bare 0,11 W/m²•K ved en kombination af to lag porebeton og en kerne af supervarmeisolerende Ytong Multipor. Disse tre lag porebeton produceres i én produktionsproces, siger Niels-Jørgen Pallesen og fortsætter:

- For det andet fordi produktet har samme positive miljøvenlige og byggetekniske egenskaber som alle andre Ytong porebetonprodukter. Det er i den sammenhæng navnlig interessant, at produktet er 100 procent uorganisk. Hertil kan man lægge flere fordele ved montagen. Varmeisolering og murkonstruktion monteres samtidig i én arbejdsgang. Dette er en betydelig fordel både tids- og omkostningsmæssigt sammenlignet med andre konstruktioner, hvor integrationen af varmeisolering, dampspærre m.m. kræver flere ekstra arbejdsgange, fremhæver Niels-Jørgen Pallesen.

Da produktet fra starten er miljøvenligt gennemtænkt, har Ytong-blokken, som resten af  Xellas sortiment, miljøcertifikater, der opfylder globale standarder. F.eks. bekræfter miljøproduktdeklarationen fra Institut Bauen und Umwelt (IBU) i henhold til ISO 14025, at Ytong porebeton er fri for skadelige stoffer, ikke frigiver sundhedsfarlige emissioner og udviser en fremragende miljøbalance, oplyser virksomheden.