Xella: indvendig efterisolering gavner såvel indeklima som økonomi

Hidtil har specielt indvendig isolering været voldsomt nedprioriteret på det danske marked pga. dårlige erfaringer med skimmel og fugt, konstaterer Xella

Der er store fremtidsudsigter i indvendig efterisolering. Det er mantraet hos Xella, der med sine bæredygtige og højisolerende løsninger vil optimere varmeregningen, indeklimaet og ikke mindst miljøvenligheden i utætte og trængende bygninger.

Xella har stor tiltro til fremtidsudsigterne i energioptimering og bæredygtighed. Spørger man den internationale byggevareproducent, så præges byggebranchen nemlig af en stigende opmærksomhed omkring vigtigheden af at energirenovere med størst mulig hensyntagen til indeklima såvel som miljø.

Voksende behov

Xella er stor tilhænger af den bæredygtige dagsorden - den er nemlig særdeles forenelig med koncernens højisolerende Ytong Multipor isoleringsplader, der rummer et stort potentiale i forhold til at opfylde et stadigt voksende behov på det danske marked, nemlig indvendig efterisolering. Xellas direktør Niels Jørgen Pallesen forklarer:

- Behovet for efterisolering er enorm på det danske marked, det mærker vi jo bl.a. gennem gennem efterspørgslen på vores isoleringsplader, som ikke kun afspejler et voksende behov for renovering og efterisolering. Som et ”natureplus”-certificeret produkt med et 100 pct. mineralsk og uorganisk indhold vidner efterspørgslen på Ytong Multipor nemlig også om, at grønne løsninger er i højsædet hos både bygherrer, arkitekter og slutbrugere, siger Niels Jørgen Pallesen og fortsætter:

- Hidtil har specielt indvendig isolering været voldsomt nedprioriteret på det danske marked pga. dårlige erfaringer med skimmel og fugt. Men hos Xella har vi gennem 15 års forskning på området været i stand til at udvikle et komplet system til indvendig efterisolering, der udover at være utrolig enkelt er udstyret med solide varmeisolerende og fugtregulerende egenskaber.

Den bæredygtige løsning

Ifølge Niels Jørgen Pallesen rummer Danmarks mange historisk bevaringsværdige bygninger et stort potentiale hvad angår renovering og efterisolering. Perspektivet rækker dog længere end blot energioptimering og udbedring af skader, da forbedring af bygningernes indeklima og komfort ligeledes er et vigtigt parameter. Netop her kommer de indeklimamærkede og skadestoffri isoleringsplader til deres ret, og ifølge Niels Jørgen Pallesen ligger kimen til tilfredsstillende løsninger i at lade bruger- og miljøhensyn går op i en højere enhed.

- Den ideelle efterisolering skal kunne sænke energiforbruget, forbedre indeklimaet og minimere risikoen for svamp og råd. Med Ytong Multipor ønsker vi at sætte standarden for indvendig efterisolering, så utætte og trængende bygninger optimeres bedst muligt for både beboerne og miljøet, slutter han.