Odense Katedralskole udvides

Odense Katedralskole udvider med 2.400 kvm for at løse pladsproblemer - Cubo har fået arkitektopgaven

En udvidelse af Odense Katedralskole skal tegnes af arkitektfirmaet Cubo. Den gamle katedralskole har i mange år haft pladsproblemer på den tætte middelaldergrund midt i Odense, og det nye forslag vil give ny plads og rum til fremtidens gymnasium. Den vigtige placering over for Odense Teater har inspireret til et let, lysende bygningsanlæg på en muret base, proportioneret med respekt for omgivelserne, men dog alligevel som et klart moderne bygningsanlæg der er sin tid bevidst. De store undervisningsrum ligger med udsigt mod byen, teateret og Kongens Have, og danner et nyt gårdrum, der som en terrasseret indre scene tilbyder Katedralskolen et nyt fællesrum ude som inde.

Konkurrencen om Katedralskolen er Cubos niende vundne konkurrence i 2010.

- Vi er særligt glade for denne præmie, idet vi har tegnet undervisnings- og forskningsbyggeri i Odense, både på Syddansk Universitet på Campus og som en del af Winsløwparken. Med denne præmie rykker vi ind i midtbyen, og vi elsker den udfordring og dialog, som den gamle bymidte kræver, siger Lars Thiis, partner i Cubo.Konkurrencehold: Cubo Arkitekter A/S, Lemming & Eriksson A/S, Erik Brandt Dam arkitekter ApS.

Som en del af projektkonkurrencen skal der udarbejdes en helhedsplan, der omfatter den nye tilbygning og Rektorhaven samt området mellem Katedralskolen og Odense Teater, som støder op til Kongens Have. Planen skal anvise, hvordan den nye bygning og de nære udearealer kan indgå i et spændende, arkitektonisk samspil med områdets øvrige bygninger og sikre sammenhæng med Rektorhaven og pladsen foran Odense Teater.

Det samlede etageareal for nybygningen, inklusive kælder, vil være ca. 2 400 kvm og den samlede pris inklusiv grund knap 41 mio. kr., eksklusiv moms.

Der ønskes ifølge Odens Kommune en ny undervisningsbygning af arkitektonisk høj kvalitet. En bygning, som kan få en markant, men i forhold til omgivelserne afstemt synlighed i bybilledet. Ved udformningen skal der tages hensyn til dens placering som ’in-fill’ i forhold til stedets markante bygninger og bymæssige kvaliteter. For såvel brugeren som de forbipasserende skal bygningen signalere åbenhed og være æstetisk smuk.