Innovationshus skal opføres i Skejby

MT Højgaard skal bygge innovationshus på 5.600 kvm til den nye videnpark, Agro Food Park, ved Skejby i Århus

MT Højgaard har vundet opgaven med at bygge det 5.600 kvm store innovationshus til den nye videnspark, Agro Food Park, ved Skejby i Århus - byggeriet går i gang kort efter nytår.

Innovationshuset bliver på 5.600 kvm i tre etager, og er første skridt mod en forskerpark på i nærheden af 60.000 kvm. Ambitionen er, at der i 2020 skal være skabt 3.000 videnbaserede arbejdspladser i forskerparken, der bliver nabo til det nye universitetshospital. Innovationshuset er første etape af Agro Food Park, og MT Højgaard har vundet opgaven i totalentreprise.

- For os er det både vigtigt og meget spændende at være med fra første færd. Der er stort potentiale og store perspektiver i Agro Food Park, så vi håber på, at det er begyndelsen til et godt samarbejde, siger projektchef Leif Jacobsen fra MT Højgaard.

Arkitektfirmaet Kjær & Richter har tegnet bygningerne i samarbejde med MT Højgaard, ingeniørvirksomheden Bascon og landskabsarkitekt Preben Skaarup. Byggeriet fik på alle områder flere point end de tre øvrige tilbudsgivere, der havde budt på opgaven.

- Ud fra en helhedsbetragtning og når man kigger på ideen i huset, arkitekturen og funktionerne, var det projekt klart det bedste, siger bygherrens rådgiver, senior projektchef Jens Christian Bach fra Rambøll.

Cirka 85 % af lejemålene er allerede på plads. Den største lejer bliver Delta med 1.800 kvm og egen indgang og reception. Delta forsker og rådgiver blandt andet i lyd, lys og vibrationer og huset skal huse cirka 30 medarbejdere fra Delta.

Innovationshuset bliver arbejdsplads for i alt 120 medarbejdere. De øvrigt kommer blandt andet fra virksomhederne ISIS A/S, Agro Business Park, TINE Ingredients SA, Delta A/S, International Starch A/S, GLS-A, Landbrug & Fødevarer, Mælkeudvalget samt Agro Food Parks sekretariat. Bygningen skal desuden rumme et projektcenter, der skal støtte tværfagligt projektarbejde.