Xella koncernen trodser krisen

På trods af hårde økonomiske tider i en presset byggebranche leverede Xella fremgang i omsætning og indtjening i 2012

På trods af hårde økonomiske tider i en presset byggebranche leverede Xella flotte økonomiske resultater i 2012. Både omsætningen og det operative resultat BITDA steg i det forgangne år, skriver virksomhede i en meddelelse.

Den tysk baserede koncern, Xella, kan se tilbage på et succesfuldt 2012, hvor det lykkedes at trodse de konjunkturelle vanskeligheder og dermed øge både omsætningen og det operative resultat EBITDA. Koncernens tre forretningsenheder, YTONG, Fermacell og Fels, har alle bidraget til de positive økonomiske resultater.

- Omsætningen steg fra 9,47 mia. kr. i 2011 til 9,57 mia. kr. i 2012. I forhold til de svære markedsbetingelser vi har kæmpet imod, har vi klaret os godt. Endnu mere positivt er det, at resultatet er steget fra 1,55 mia. kr til 1,62 mia. kr. og antallet af medarbejdere forblev stabilt på 7.300 på verdensplan, fortæller Jan Buck-Emden, der er koncernchef i Xella.

Forstærker markedsposition

I løbet af 2012 anvendte Xella 685 mio. kr. til investeringer i bl.a. opkøb af en porebetonfabrik fra danske HplusH i Tjekkiet samt køb og opbygning af fibergipsproduktion i det nordlige Spanien. Også på det skandinaviske marked udbygges Xellas aktiviteter fortsat efter et godt 2012.

- På trods af et hårdt presset skandinavisk marked lykkedes det os at øge væksten i både Norge, Sverige og Danmark i 2012. Set samlet for hele koncernen er aktiviteterne i Skandinavien fortsat vigtige og derfor vil vi naturligvis fortsætte med at penetrere de nordiske markeder, udtaler Niels-Jørgen Pallesen, der er Regionsdirektør for Ytong i Skandinavien.

Især Fermacell, der er en af Skandinaviens største leverandører af fibergipsprodukter, har øget sine markedsandele på det skandinaviske marked.

- Hos Fermacell er vi meget tilfredse med udviklingen på det skandinaviske marked i kalenderåret 2012. Vores branche har det svært og vi hører dagligt om lukninger inden for byggeriet, hvorfor vi naturligvis glæder os over den markante vækst, Fermacell oplever i salget af produkter til lette, robuste skillevægge og facadeløsninger. Vi ser nu resultatet af en korrekt udformet vækstplan, hvor gevinsten for os er en kraftig vækst i markedsandele på det skandinaviske marked med Danmark og Sverige som de førende markeder i øjeblikket,siger Carsten Rønberg, der er markedsdirektør i Nord-Øst Europa.

På grund af en lang og hård vinter er udsigterne for 2013 stadig meget usikre. Dog regner Xella fortsat med at opleve fremgang på det skandinaviske marked.