Solid vækst i Rambøll Gruppen

Omsætningen i Rambøll Gruppen steg med godt 6 procent 7.8 mia. kr. til knap 8,3 mia. kr. i 2014

Rambøll Gruppen øgede omsætningen med 8% i 2014, målt i lokale valutaer. Globalt er mere end 2.000 nye kollegaer kommet til, primært gennem opkøbet af den amerikanske miljørådgiver, ENVIRON. Rambøll har nu over 12.300 medarbejdere på verdensplan.

Rambøll Gruppen leverede solid vækst i 2014. Omsætningen steg med 8%, målt i lokale valutaer, og i danske kroner steg den med 6,4% fra 7.794 millioner i 2013 til 8.292 millioner. Idet opkøbet af ENVIRON, offentliggjort i december 2014, er med effekt fra 1. januar 2015, indgår ENVIRON ikke i tallene for 2014.

Organisk vækst udgjorde 3,0%, hvilket primært skyldes stærk organisk vækst i Storbritannien og Danmark og beskeden organisk vækst i Norge, Sverige, Finland og New Markets samt i virksomhedens internationale forretningsenheder inden for Olie & Gas og Energi.

Driftsresultatet før goodwill-afskrivninger (EBITA) udgjorde 413 millioner kroner sammenlignet med 390 millioner i 2013, hvilket giver en EBITA-margin på 5,0%, et resultat der ligger på samme niveau som i 2013.

Den uændrede EBITA-margin sammenlignet med 2013 er et resultat af forbedringer i Danmark, Sverige, Finland, New Markets og Rambølls internationale forretningsenhed, Energi, som blev udlignet af faldende marginer i Storbritannien, Norge og de internationale forretningsenheder inden for Management Consulting og Olie & Gas.

Signaturprojekter i infrastruktur
I løbet af 2014 sikrede Rambøll sig en række højt profilerede kontrakter inden for infrastruktur i Norden samt prestigeprojekter i andre geografiske markeder såsom Mellemøsten.

Blandt de vundne projekter er en pilotplan for en ny højhastighedsforbindelse over Vejle Fjord, projektplanlægning for en eksprestogforbindelse mellem Helsinki og Espoo i Finland og et signalsystem for Osli-Ski-jernbaneforbindelsen, som er det største igangværende transportprojekt i Norge. I Stockholm er Rambøll sammen med Tyréns og White arkitekter blevet udpeget til at lave en undersøgelse og plan for en ny undergrundslinje mellem Akalla og Barkaby station, et af byens vigtigste infrastrukturprojekter i øjeblikket.

I Qatar verificerer Rambøll designet af Dohas nye Green Line, som udgør et vigtigt element i byens nye metrosystem. Projektet omfatter 16,6 kilometer dobbeltborede tunneller, seks undergrundsstationer og en række andre konstruktioner.

”Ved at udnytte vores globale kompetencer mere effektivt er det lykkedes os at vinde nogle af de største og mest interessante infrastrukturprojekter i Norden og Mellemøsten. Vi har blandt andet draget nytte af vores global engineering centre i Delhi, Indien, som i stigende grad er blevet en konkurrencefordel, når vi byder på byggeri- og transportprojekter i vores traditionelle hjemmemarkeder,” siger Rambølls koncernchef, Jens-Peter Saul.

Opkøb driver internationalisering
En række strategiske opkøb i løbet af 2014 har tilført nye kompetencer og konsolideret Rambølls eksisterende tilstedeværelse, mens det også har givet adgang til nye markeder.

I Finland overtog Rambøll en markant del af Pöyry’s forretning inden for byggeri- og projektledelse, og det gør Rambøll til den største ingeniørrådgiver på det finske marked. I Tyskland styrkede Rambøll sig i den private sektor med opkøbet af managementvirksomheden Putz & Patner, som samtidig åbner døren for store kunder indenfor bl.a. energiområdet.

Kort før årsskiftet annoncerede Rambøll opkøbet af den amerikanske miljørådgiver, ENVIRON. Med opkøbet rykker Rambøll ind i den globale top 10 for miljørådgivning, og det udgør en milepæl i at blive en global virksomhed.

”Opkøbene i 2014 støtter vores strategi om at have en stærk position på hjemmemarkedet og samtidig styrke vores portefølje på vækstmarkeder som miljø, hvor vi nu er en førende, global virksomhed. Dertil giver ENVIRON os en stærk platform i USA, hvilket har været en del af vores strategiske dagsorden i de seneste år, og det er et stort skridt i at indfri vores internationale ambition,” siger Jens-Peter Saul.