Ny akustikplade sikrer endnu bedre lydkomfort

Med den nye akustiske plade Gyptone Acoustic Sealed kan akustikken yderligere forbedres i rum med perforerede akustiklofter.

Nu kan lydmiljøet i rum med perforerede akustikplader fra Gyptone hurtigt og enkelt forbedres yderligere. Det nye akustikprodukt Gyptone Acoustic Sealed er en plade, som placeres oven på de eksisterende perforerede lofter. Resultatet er en mærkbar styrkelse af det akustiske rummiljø, altså en bedre oplevet akustik.

Den ekstra gevinst opnås især i rum, hvor mange mennesker opholder sig – for eksempel butikker, skoler, daginstitutioner og kontorer. Et af de steder, hvor man allerede har glæde af den nye Gyptone Acoustic Sealed, er Hi-Fi Klubbens forretning i Roskilde.

Der kom ro på i butikken

”Når vi tidligere ekspederede flere kunder i salgsafdelingen i butikken, så steg lydniveauet og støjen. Det var nærmest som i et ekkokammer. Man skulle tale højere og højere. Nogle gange måtte vi tage kunden med hen et andet sted i butikken, så vi kunne forstå, hvad der blev sagt,” fortæller butikschef Peder Andersen.

Han kontaktede Gyptone, der foreslog de netop ankomne Acoustic Sealed-plader. Det løste problemet med støj i butikslokalet.

”Allerede mens håndværkerne lagde Acoustic Sealed oven på det eksisterende akustikloft, kunne jeg høre, at vi gradvist fik mere og mere ro på akustikken. Nu er hverdagen blevet nemmere. Vi kan høre, hvad folk siger. Vi skal ikke længere råbe,” forklarer Peder Andersen.

Acoustic Sealed har en meget høj lydabsorption. Det er et akustisk Klasse A-produkt og selvfølgelig klassificeret som ikke-brandbart.

En hurtig og nem løsning

Acoustic Sealed er også en ukompliceret løsning. Den mineraluldsbaserede loftsplade er forseglet på alle sider, så fibre ikke spredes under montage, hvilket gavner montørens arbejdsmiljø.

Pladens størrelse (593 x 593 mm) passer perfekt til Gyptone Tiles og BIG Boards med TI5 og T24 skinnesystem – både ved demonterbare og fastmonterede lofter. Acoustic Sealed-pladerne lægges blot oven på akustikloftet helt uden at skulle tildannes. Lettere og hurtigere kan man ikke optimere lydmiljøet. Skulle det blive nødvendigt, for eksempel ved friseløsninger, kan Acoustic Sealed nemt skæres til og efterfølgende forsegles.

Yderligere oplysninger:

Support & Project Engineer Jesper Friis Jensen, tlf. +45 61 20 67 38 eller jesper.friis@saint-gobain.com.  
 

Denne artikel er publiceret af Saint-Gobain Danmark A/S i kategorien

Flere artikler fra Saint-Gobain Danmark A/S

Brandklassen har betydning, når det gælder

Det er truslen om brand, der udgør en af de største risici for mennesker i det byggede miljø. Ifølge Beredskabsstyrelsen har vi i Danmark...

Kofi Annan, Al Gore og nu også Kalundborg Symbiosen

Kalundborg Symbiose, som Gyproc har været en aktiv del af siden 1972, er netop blevet tildelt den internationale og prestigefyldte...

Gyproc har altid tænkt cirkulært – og det fortsætter vi med

Den cirkulære økonomi, hvor alt genbruges og genanvendes er en nødvendig i en verden af knappe ressourcer. Gyproc har tænkt cirkulært i...

ODEON vinder Grand Prix pris i Lissabon

Det 11. Saint-Gobain Gypsum International Trophy Awards blev for nylig afholdt i Lissabon, hvor 87 projekter fra 37 lande konkurrerede om...

Ny akustikplade sikrer endnu bedre lydkomfort

Med den nye akustiske plade Gyptone Acoustic Sealed kan akustikken yderligere forbedres i rum med perforerede akustiklofter.Nu kan...

Vores nye DGNB-konsulenter er klar til at hjælpe

Hos Saint-Gobain Gyproc arbejder vi dagligt med rådgivning til byggebranchen, herunder bæredygtige løsninger ift. DGNB certificerede...