Nyt akustikgulv sænker støj med op til 18 dB

Nordic by Garant er første private label-gulv hos Garant-kæden

Med en ny gulvserie imødekommer Garant danskernes behov for god akustik, et naturligt look og en vedligeholdelsesfri hverdag. Nordic by Garant er virksomhedens første private label-gulv, skriver kæden.

Støj – eller manglen på samme – er et af de vigtigste parametre for at skabe et godt indeklima. I kombination med danskernes ønske om convenience i en travl hverdag har det fået den landsdækkende kæde af gulvspecialister Garant til at skabe et nyt vedligeholdelsesfrit akustikgulv, Nordic by Garant. I løbet af de seneste år har en god lyd i hjemmet spillet en stigende rolle. Det forklarer Erik Vangsgaard, der er kategorichef for gulve hos Garant.

– Akustik er blevet et kæmpe issue, og især i løbet af de sidste otte til ti år er der kommet kæmpe opmærksomhed på det. Vi oplever, at næsten alt nybyg er med glatte flader og store gipsvægs- og vinduespartier, som kaster lyden rundt i rummet, og derfor søger folk et gulv, der hjælper til en god lyd, siger Erik Vangsgaard.

Med Nordic By Grant, der sænker trinstøj med op mod 18 dB, har Garant skabt sin første egen private label-gulvserie, som udover at være lyddæmpende at gå på er slidstærk og 100 procent vandfast.

– De vedligeholdelsesfri gulve udgjorde for bare fem år siden cirka 30 procent af de gulve, vi solgte, men i dag gælder det for omkring 70 procent. Folk vælger det simpelthen, fordi det er utrolig praktisk og let at holde, og det er tilmed let at lægge, siger Erik Vangsgaard.

Den nye serie kommer i et bredt og alsidigt udvalg og fås både som gulve med limfrit kliksystem, der gør det hurtigt at lægge, og gulve til fuldlimning.

Naturligt look hitter

Fordi Nordic by Garant er et private label-brand har gulvspecialisten selv udstukket kursen i udviklingen af gulvserien. Det er blevet til en række forskellige varianter, som alle har et naturtro og organisk udseende til fælles.

– Der er en dejlig varme og tryghed i det naturlige udtryk, som i høj grad efterspørges, og der må gerne være liv i brædderne med knaster tone i tone. Folk vil have naturfarver i øjeblikket og med vores nye gulvserie skal man virkelig være kender for at se, at det ikke er ægte trægulv, og det er klart en fordel for mange, siger Erik Vangsgaard.