Modulbygget kontor til Psykiatrisk Center Ballerup

Et nyt modulbygget kontor til Psykiatrisk Center Ballerup skal give medarbejderne mere plads, når et nyt forskningsprojekt i fedme sættes i gang i løbet af 2024

Et nyt modulbygget kontor til Psykiatrisk Center Ballerup skal give medarbejderne mere plads, når et nyt forskningsprojekt i fedme sættes i gang i løbet af 2024. Det er modulproducenten Concept Living, der står bag byggeriet, og selvom produktionen af modulerne først er sat i gang ved årsskiftet, vil lokalerne allerede være klar til brug i juni.

Den midtjyske modulproducent Concept Living, der er søstervirksomhed til ABC Pavilloner, er blevet valgt til at producere og opføre en permanent modulbygget kontorbygning til Psykiatrisk Center Ballerup, som skal huse et forskningsprojekt i fedme.

Byggeprojektet er en del af det strategiske partnerskab ”SammenHoldet”, som blandt andet omfatter bygge- og renoveringsopgaver i hovedstadsområdet over en flerårig periode – herunder den nye kontorbygning i Ballerup.

- Der har været en grundig proces omkring forprojekteringen, hvor vi blandt andet har været i tæt dialog med bygherre for at sikre, at det endelige byggeri lever op til deres ønsker. Kontorbygningen er på 280 kvadratmeter, men bygherre har ønsket, at det er muligt at tilføje en førstesal, hvis der bliver behov for yderligere kontorpladser i fremtiden. Derfor skulle vi finde en løsning, som muliggjorde en tilføjelse af en ekstra etage, uden det blev for omkostningstungt i den anden ende, og her viste modulbyggeriet sig som et oplagt valg, siger Torben Rørmose Stadsholt, projektleder hos Concept Living.

Byggeri står klar til sommer

Hos Concept Living var der da heller ikke megen sved på panden over at skulle klargøre modulerne til en ekstra etage, for med mere end 20 års erfaring indenfor modulbyggeri er producenten vant til at tilpasse sine moduler til fremtidige behov og ønsker.

- Vi har opbygget et flot referencekatalog med præfabrikeret modulbyggeri af både kontorlokaler og institutioner i hele landet gennem velafprøvede metoder, og det kræver derfor heller ikke mange justeringer for at klargøre et byggeri til en ekstra etage i fremtiden eller endda gøre det muligt at flytte byggeriet til en ny lokation, forklarer Torben Rørmose Stadsholt og uddyber:

- I byggeriet af de nye lokaler i Ballerup har vi trukket på al vores erfaring, og det er blandt andet også derfor, at vi kan aflevere projektet i juni – blot fire måneder efter vi går i jorden på byggepladsen. Men det er også en vigtig faktor, at vi bygger modulerne i opvarmede haller, så det ustadige danske vejr skaber så få hindringer som muligt.

Udover kontorlokalerne anlægger Concept Living også et parkeringsområde i tilknytning til bygningen.