Livestreaming af operationer

Med det nye akutcenter får RH Viborg et nyt auditorium med plads undervisning, forskning og videndeling

Det nye auditorium begynder for alvor at tage form på plan to i det nye akutcenter. Med en placering ved siden af den kommende hovedindgang bliver det nemt at finde for både medarbejdere og gæster, og samtidig giver de nye rammer mulighed for at skabe en fornemmelse af et egentligt konferenceområde med gangareal og overdækket terrasse umiddelbart udenfor.

Inde i auditoriet giver et skrånende gulv god udsigt fra selv de bagerste pladser, og ved hver stolerække sikrer et fast bord og strømstik mulighed for noteskrivning på den bærbare computer eller granskning af de udleverede papirer.

Og også rummets visuelle udtryk vil være en opgradering i forhold til eksempelvis de nuværende store mødelokaler 21 og 22. Lyse træpaneler vil danne rummets vægge, mens et bølgende loft er beklædt med lyse lister.

Videndeling og livestreaming

Ud over at blive brugt i forbindelse med hospitalets store årlige arrangementer, så vil auditoriet også spille en rolle i forhold til den løbende videndeling.

– Videndeling er helt afgørende, hvis vi vil blive ved med at udvikle os og give patienterne den bedst mulige sygepleje og behandling. Det skal være nemt at dele sine erfaringer med andre, lære fra sig og blive inspireret, og her kan de fysiske rammer være med til at støtte op om det arbejde, forklarer sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

Hun peger blandt andet på, at rummet ud over den obligatoriske projektor, lærred og lydsystem også forsynes med udstyr, der gør det muligt at livestreame fra eksempelvis en operation i forbindelse med undervisning og formidling.

Det nye auditorium tages i brug næste år samtidig med resten af akutcentrets plan to. Auditoriet har plads til knap 200 gæster.

– Det bliver et kæmpe løft for hospitalets undervisnings- og forskningsmiljø. Vi har længe savnet nogle bedre rammer til store undervisningsseancer, møder og konferencer, og det får vi nu, konstaterer Tove Kristensen.

Illustration:Et nyt auditorium vil i fremtiden spille en stor rolle i forhold til videndeling i det nye akutcenter i Viborg. Visualisering Projektgruppen Akutcenter Viborg.