Gulvunderlag af genbrugte dæk er en sællert

Galten-virksomheden Scan Underlay oplevede stor opmærksomhed og køberinteresse på DOMOTEX i Hannonver

Akustiske underlag til gulve, skabt ud af gamle, udtjente bildæk, der ellers ville være endt på lossepladsen – det er hvad Scan Underlay kan tilbyde. Allerede her scorer virksomheden på CO2-tavlen – for ved at genanvende bildækkene opnås der nemlig store CO2-besparelser – svarende til 1,2 kilo pr. kvm fremstillet produkt.

Det rammer dermed også total plet i den skive, der hedder bæredygtighed og klimasikring, som er højt på verdens dagsorden – også på gulvmessen DOMOTEX i Hannover, der fandt sted 11.-14. januar.

-Jeg plejer sådan lidt populært at sige at hvis man ikke går i grønt, så ender man i rødt, siger Carsten Andersen, direktør for og indehaver af virksomheden, som der blev bejlet en del til på messen.

-Ja, vi har oplevet en meget stor interesse, fordi vi er en del foran på området. Så meget, at vor største konkurrent endda gerne ønsker at samarbejde med os, siger Carsten Andersen og forklarer, hvorfor virksomheden oplever stor efterspørgsel:

-Vi er bedre på lyden. Vor løsning er simpelthen et godt akustisk produkt. Dertil kommer, at det ikke er dyrere end andre løsninger og sidste, men ikke mindst: vi er det mest miljø-og klimavenlige. Det har en betydning, hvis der skal laves miljøregnskab. Vi er naturligvis miljøvaredeklareret, og med et CO2 aftryk på mellem 0,08 - 0,37 kg pr. kvm. ligger vi lavere end alle konkurrerende produkter på markedet., fortæller Carsten Andersen.

Entreprenører og gulvlæggere, der anvender Scan Underlays løsninger kan således score et lille plus i karakterbogen når det gælder om at indfri kravene til at være klimavenlige.

Fascineret af genbrug

Scan Underlay anvender alle salgskanaler. Produkterne bliver afsat som handelsmærker, f.eks. til byggemarked-kæden Stark. Der sælges til grossister og der sælges også direkte til kontrakt. Omdrejningspunktet for det hel er genbrug af affald:

-Jeg har altid været fascineret af, at få noget brugbart ud af affald, næsten uanset hvilket materiale vi taler om. Og det er jo netop, hvad verden har brug for nu, siger Carsten Andersen.

Et nyt produkt, der er undervejs er en membran til LVT-gulve – også lavet ud af gummigranulat – og kun en én mm. tyk. Og med en CO2-besparelse på hele 70 procent.

Udover det akustiske underlag indgår også trinlydsdug og lydstrimler i sortimentet.