Specialist i nedrivning har færdigbygget domicil af genbrugsmaterialer

Den danske anlægs- og nedrivningsvirksomhed Tscherning har renoveret deres hovedsæde i Hedehusene ved at bruge genbrugsmaterialer fra egne nedrivninger og upcyclede produkter.

Efter to års ombygning slår Tscherning nu dørene op for deres nye cirkulært transformerede hovedkontor.

"Vi er utrolig stolte af, hvordan vi har formået at genbruge materialer på en ny og anderledes måde og glæder os til at vise vores nye hovedkontor frem i dag. Der ligger mange tanker og overvejelser bag projektet. Målet har været at skabe et hus, der både understøtter trivsel, et udviklende arbejdsmiljø og tydeligt viser husets identitet som et genbrugshus. Det synes vi i den grad, at vi er lykkedes med," siger CEO og ejer Søren Tscherning, som i tæt samarbejde med arkitekt My Lunsjö fra 3XN GXN har valgt genbrugsmaterialer og byggeløsninger til det nye hovedkontor.

Bygningen bestod oprindeligt af 673 kvadratmeter kontorareal og en uopvarmet lagerhal på 442 kvadratmeter, og det er nu blevet ombygget til kontorarbejdspladser, mødelokaler og kantineområde. Der er stort set kun brugt genbrugsmaterialer i ombygningen, og flere af dem kommer fra Tschernings egne nedrivningsprojekter.

Materialer tæller blandt andet genanvendte loftspaneler og tegl, træklodser til vægge og betonelementer til indskudte dæk og bærende vægge. Skrivebordene er lavet af gamle gymnastiksalsgulve, stolene i kantinen er støbt af opsamlede fiskenet og fustager, og kantinebordene er lavet af bolværker fra danske havne samt affaldstræ.

Det kræver, at man tænker ud af boksen, når man skal ombygge med mest muligt genbrugsmaterialer. Renoveringsprojektet har givet Søren Tscherning en masse værdifuld viden om, hvordan man bygger med genbrugsmaterialer.

"Vi har uden tvivl lært en masse af at ombygge vores hovedkontor, og de erfaringer tager vi med os videre. Det er helt afgørende i forhold til bæredygtighed i byggebranchen, at vi bliver bedre til at bygge med genbrugsmaterialer. Vi håber, at ombygningen af vores hovedkontor kan være med til at vise vejen og inspirere andre virksomheder, som står overfor et renoveringsprojekt," siger CEO og ejer Søren Tscherning.