Vindspærre-plader i fibercement

Til det 30 etager høje warehouse- og boligbygning Bohrs Tårn har Cembrit leveret 20.000 kvm vindspærre-plader i fibercement

Bæredygtige byggeløsninger. Sådan lyder kravene til byggeriet af Carlsberg Byen, der i løbet af de næste 15 år skal gøre Carlsberg-hovedkvarteret i Valby til en ny del af Vesterbro. Som et bæredygtigt element til den 30 etager høje warehouse- og boligbygning Bohrs Tårn har byggevirksomheden Cembrit leveret 20.000 kvm vindspærre-plader i fibercement:

- Fibercement er modstandsdygtigt over for råd og svamp, og det bevirker, at vindspærren holder i mange år. Dertil kommer de miljøvenlige materialer, som vindspærren er fremstillet i, vand, mineraler og fibre, der ligeledes er godt i tråd med den overordnede, bæredygtige strategi for Carlsberg Byen, siger Bente Rasmussen Therkildsen, projektkonsulent og DGNB-ansvarlig i Cembrit.

Foruden at være bæredygtig indeholder vindspærren i fibercement hverken magnesiumoxid eller magnesiumklorid, som i den seneste tid er blevet kritiseret for at medføre opfugtning af vindspærre-plader.

Kan klare højden

Det er Cembrits vindspærre-plade Windstopper Extreme, som bliver anvendt til byggeriet i Carlsberg Byen. Både konstruktionen med de frit hængende broer og ikke mindst højden på bygningen stiller ekstra store krav til vindspærren, fordi den skal være i stand til at klare meget voldsomme vindkræfter:

- Det er alfa og omega, at vindspærren kan klare de vindbelastninger, der optræder på facaderne – specielt i stor højde, fortæller Kurt Pedersen, projekteringschef ved Kai Andersen A/S, der er underentreprenør til NCC, som står for totalentreprisen af område CBY8 i Carlsberg Byen.

Cembrit-pladerne er yderst beklædt med 0,8 mm tykke perforerede bronze-anodiserede trapezplader i aluminium.

Æstetisk sort skærm

De arkitektoniske bestemmelser har ligeledes haft betydning for valget af Windstopper Extreme, der har spillet en funktionel såvel som æstetisk rolle i byggeriet af det spektakulære boligtårn:

- Det er fra arkitekternes side blevet bestemt, at man skal kunne se de underliggende plader gennem facaden, og derfor har det været vigtigt, at vi kunne få klimaskærmen indfarvet i den gråsorte farve. Derudover har det på grund af en delvist åben facade også været afgørende, at vindspærren er diffusionsåben samt kan modstå vekslende fugtbelastninger, slutter Kurt Pedersen.

Foto: Det er Cembrits vindspærre-plade Windstopper Extreme, som bliver anvendt til byggeriet i Carlsberg Byen.