BIG-direktør bliver CEO for miljøteknisk selskab

Energy Machines, har udnævnt Nicolas Kastbjerg som sin nye administrerende direktør

Energy Machines, har udnævnt Nicolas Kastbjerg som sin nye administrerende direktør. Nicolas Kastbjerg kommer fra en stilling som Managing Director for BIG’s - Bjarke Ingels Group´s - danske hovedkontor, hvor han dækkede BIG’s aktiviteter i Europa, Mellemøsten og Asien.

Som administrerende direktør for Energy Machines afløser Kastbjerg, Johan Gedda, der fremadrettet vil fungere som bestyrelsesformand. Gedda vil fortsat bidrag til Energy Machines' R&D-initiativer og langsigtede strategi for effektiv dekarbonisering af opvarmning og køling inden for byggesektoren.

Johan Gedda, Bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør for Energy Machines, udtaler om ansættelsen: "Den grønne omstilling af energisystemer kræver en ny tankegang. Nicolas har været en effektiv ambassadør for 'nytænkning' i sin tid hos BIG og forstår, hvordan man bygger en forretning på en ny tilgang. Hans evne til at drive innovative koncepter med succes afspejler Energy Machines' mission om at redefinere energisystemer mod den grønne omstilling, og vi har fuld tillid til, at Nicolas vil være en værdifuld ressource, mens vi forbereder os på betydelig vækst inden for den bæredygtige energisektor i de kommende år."

I løbet af sine seks år hos BIG spillede Kastbjerg en afgørende rolle i at sikre nogle af firmaets største projekter og mere end fordoblede firmaets størrelse i København. Før sin tid hos BIG var Kastbjerg kommerciel projektchef hos Realdania og supporterede udførelsen af BLOX i København.

"Som ingeniør er jeg ekstremt imponeret over Energy Machines' innovative tekniske kunnen og tilgang til integrerede energisystemer. Kombineret med deres direkte fokus på at skabe incitamenter og fjerne hindringer for alle interessenter, ser jeg Energy Machines som en brancheførende virksomhed, der på baggrund af dokumenteret teknologi og en kommerciel pakke har det samlede fundament for at skabe en reel, øjeblikkelig og signifikant indvirkning på den grønne omstilling. Det er med stolthed og ydmyghed at jeg går ind i opgaven og jeg glæder mig til at få muligheden for at støtte realiseringen af al det yderligere potentiale, som Energy Machines besidder, samt ultimativt arbejde for en grønnere fremtid."

Den nye ledelsesændring understreger Energy Machines' vækstbane og forpligtelse til at fremskynde verdens vedtagelse af nulemmissions- og dekarbonisering af energiløsninger i stor skala.

Om Energy Machines

Energy Machines revolutionerer måden, bygninger udnytter og bruger energi på. Ved at kombinere velafprøvede lavkarbon-energiteknologier som geotermisk opvarmning og køling, varmepumper og lokal energilagring med dyb ekspertise inden for softwarebaseret energisystemdesign, gør Energy Machines det muligt for bygninger at fungere som fuldt integrerede systemer, der overgår alternativerne inden for dekarbonisering, energiforbrug og driftsomkostninger.

Energy Machines har leveret over 90 store energisystemer i hele Skandinavien, herunder Region Hovedstaden (Bispebjerg Hospital), BIG - Bjarke Ingels Group, Københavns Lufthavn, Castellum AB, Kungsleden AB, Norrlands Universitetshospital og en førende global svensk møbelhandler. Energy Machines er i øjeblikket ved at igangsætte sit første amerikanske projekt for en bygning på 91.000 kvm i New York, samt renovere en 115 år gammel bygning, Grundtvigs Hus, i centrum af København. Med dette projekt vil Grundvigs Hus blive 100% selvforsynende med opvarmning og køling og give den historiske bygning, som det første renoveringsprojekt i Danmark, mulighed for at opnå DGNB Platinum-status - den højeste anerkendelse inden for bæredygtighed, miljøansvar og sundhed i bygninger.