Central del af Holstebro under forvandling

En omfattende udvikling og modernisering af Holstebros nordlige bymidte ved Nørreport er sat i værk med afslutning medio 2025

Det langvarige ønske om at skabe byfornyelse i Holstebro bliver snart en realitet. En modernisering af Nørreport er netop sat i værk i et samarbejde mellem de tre lokale forankrede investorer; investor Knud Lundgaard-Karlshøj, direktør Uffe Hardam og totalentreprenør John Gråkjær.

Alle tre investorer er på hjemmebane i projekt NørreportHusene, der kommer til at bestå af to identiske etagebyggerier til bolig og erhverv i Holstebros nordlige bymidte. Det er Knud Lundgaard-Karlshøj,
Uffe Hardam og John Gråkjær, der har investeret i byggeriet, mens Gråkjær Erhverv A/S står for opførelsen af projektet

”Med NørreportHusene er vi med til at udvide et centralt beliggende område i byen og samtidig skabe en mere attraktiv bymidte for alle dem, der bor i og besøger Holstebro”, siger de lokale investorer, som alle har stor interesse i Holstebros udvikling.

NørreportHusene bliver en del af en større omdannelsesproces, hvor også REMA 1000 har investeret i en byggegrund. NørreportHusene bliver derved placeret i et attraktivt område med dagligvarebutik inkl. café, grønne arealer, få meter til offentlig transport samt gågade med butikker og restauranter.

Attraktive boliger og erhvervslokaler

Udover området og den gode placering kan holstebroerne se frem til 30 moderne lejligheder til både unge og ældre. De to etagebyggerier opføres i fem etager, hvor den øverste etage består af salgsklare penthouselejligheder. På etagebyggeriernes 1.-3. sal er der lejligheder til udlejning. I stueetagen opføres der erhvervslokaler, ligeledes til udlejning, og der etableres desuden parkeringspladser tilhørende NørreportHusene.

De typiske bolig-etager består af fire lejligheder på op til 100 m2. Disse er indrettet som henholdsvis 2 og 3 værelseslejligheder med entre, badeværelse og et stort køkken-alrum med udgang til egen altan. Penthouse-etagen består af tre store lejligheder med stor altan og højt til loftet, hvoraf to af lejlighederne er med ekstra værelse og badeværelse.
Alle lejligheder får et flot naturligt lysindfald og en unik udsigt ud over Holstebro. Til hver lejlighed er der allokeret en parkeringsplads, mens der til penthouse-lejlighederne er egen parkeringsplads. Der er depotrum i kælderen til eventuel opbevaring, som kan tilgås via bygningens elevator.

Et samarbejde med historie

Det er ikke første gang, Knud Lundgaard-Karlshøj og John Gråkjær arbejder sammen, og med tiden har de skabt både et forretningsmæssigt og venskabeligt forhold til hinanden.

”Det hele startede i 1984, da Gråkjær byggede en grisestald for mine forældre. Siden er det blevet til et fitnesscenter og flere lejligheder i København samt adskillige rækkehuse i Ballerup Kommune. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at det var Gråkjær, der skulle opføre dette byggeri”, siger Knud Lundgaard-Karlshøj.

Gråkjær har i 50 år arbejdet med totalentreprise inden for byggeri til erhverv-, bolig- og landbrugssegmentet. I lokalområdet har Gråkjær Erhverv A/S lige opført byggemarked for jem & fix i Holstebro, 12 dobbelthuse for Engholmgård i Tvis og nyt domicil til Onecollection – House of Finn Juhl i Ringkøbing. Derudover opføres der i øjeblikket nyt domicil til Elcon og Alvac Industry ligeledes i Holstebro. 

Relationen mellem John Gråkjær og Uffe Hardam udspiller sig via et lejemål på Fabersvej 15 i Holstebro, hvor både Gråkjær og Kirstine Hardam A/S driver virksomhed fra. ”Jeg glæder mig til at udvide vores relation og samarbejde via projekt NørreportHusene. Vi har igennem hele forløbet haft en positiv og god dialog, og selvom projektet har været længe undervejs, er det nu endelig klar til igangsættelse”, udtaler Uffe Hardam.

”Det er en stor anerkendelse, at både Knud og Uffe har valgt os til at bygge. Holstebro har trængt til fornyelse længe, og vi glæder os over at være med til at udvikle og forny vores hjemby”, fortæller John Gråkjær.

Byggeriet påbegyndes august 2023, og indflytning i byggeriets bolig- og erhvervsfaciliteter vil ske medio 2025, hvor NørreportHusene står færdige.