Dialog om nyt højhus på havnen i Aarhus

Ejendomsselskabet Olav de Linde inviterer alle, der gerne vil vide mere om Aarhus’ kommende højhus på havnen, til at deltage i folkemøder eller byvandringer

I Aarhus har Ejendomsselskabet Olav de Linde gennem flere år arbejdet på et storstilet og ambitiøst projekt (Mindet 6) med at sammenbygge et gamle kornlager på Sydhavnen med et moderne højhus.

”En høringsrunde om Mindet 6 er slut, og vi kan se, at vi skal være bedre til at fortælle byen, hvordan det kommende byggeri vil bidrage til det gode liv i Aarhus og binde byen sammen med havnen,” siger Olav de Linde om baggrunden for at invitere indenfor.

Sydhavnen kobles sammen med midtbyen

Han glæder sig til at vise Mindet 6 frem og få den direkte dialog med alle, der gerne vil vide mere.

”Det kan være svært at vurdere et stort byggeri ud fra tegninger. Det er langt bedre selv at være på stedet, hvor vi kan fortælle om projektet. Her kan vi vise, hvordan byggeriet på Mindet 6 bliver bindeleddet med hensyn til at koble Sydhavnen sammen med resten af midtbyen,” siger Olav de Linde.

Det kommende højhus fokus på at skabe masser af liv i og omkring bygningen. Der bliver bl.a. cafeer og hyggelige butikker i stueplan (det gamle kornlager). Desuden er på taget af den gamle bygning tegnet en stor grøn taghave, hvor alle er velkommen.

”Bygningen vil blive omgivet af alt andet end asfalt. I stedet bliver der en række spændende, grønne pladser. Her vil vi bl.a. bruge Ø-landssten fra et gamle Statshospital i Risskov,” fortæller Olav de Linde, som også i dette byggeri vil genbruge byggematerialer og give gamle bygninger nyt liv. 

Fakta om Mindet 6

• Mindet 6 – sammenbygning af et gamle kornlager på Sydhavnen med et moderne højhus på 145 meter i højden (40 etager).

• Moderne kontorhus med ca. 2.000 arbejdspladser midt i Aarhus.

• Butikker og restauranter i den eksisterende bygning.

• Frodig taghave på taget af det nuværende kornlager.

• Stort fokus på bæredygtighed i mange perspektiver – ambition om bl.a. at opnå DGNB-certificering.

• Tegnet af C.F. Møller Architects.

Vision for Mindet 6

Vi ønsker ikke bare at opføre endnu en kontorbygning. Vi ønsker et mødested for alle århusianere. Og at skabe et nyt levende kontorhus og byrum.

Vi fornyer for at bevare. Det nemmeste ville være at fjerne den gamle korn- og foderstoflager på stedet, men med sin historie, sine særlige konstruktioner og sin loftshøjde har denne bygning en stemning, vi aldrig ville kunne genskabe. Derfor ønsker vi at bygge et kontorhus indeni og ovenpå – med respekt for den fortælling om Aarhus, som bygningen er en del af.

Visionen er, at bygningen og byrummet bliver det klare samlingspunkt mellem havnen og midtbyen. Vi bygger for fremtiden ved at bygge på fortiden.