Jönsson vinder kontrakt på udviklingsprojekt i Roskilde

Jönsson har netop skrevet kontrakt på fase 1 af projektet, der skal transformere Gråbrødre Skole i Roskilde bymidte til moderne boliger

Jönsson har netop skrevet kontrakt på fase 1 af projektet, der skal transformere Gråbrødre Skole i Roskilde bymidte til moderne boliger. - Et klassisk eksempel på, hvordan entreprenøren får en rådgivende rolle ved tidlig involvering, fortæller Thomas Normann, Direktør i Jönsson Entreprise.

Den bevaringsværdige Gråbrødre Skole fra 1930 i Roskilde Bymidte skal transformeret til i alt 46 lejeboliger på mellem 60 og 110 kvadratmeter. Opgaven er landet hos Jönsson Entreprise, der er en af hovedstadens førende entreprenører indenfor boligbyggeri. Kontrakten på projektets fase 1 blev underskrevet først på ugen og projekteringen af første del af projektet er allerede i fuld gang. Allerede tirsdag efter påske starter Jönsson op på byggepladsen, hvor den gamle skole skal forvandles til nye lejeboliger på en god placering mellem gågade og domkirke.

Bygbarhed i fokus

Allerede i september afgav Jönsson budgettal på skitseprojektet og siden har Jönsson sikret projektets bygbarhed og operationelt screenet byggetekniske muligheder i tæt dialog med arkitekter og bygherre.

”Vi kender alle entreprenørens ønske om at komme så tidligt ind i processen som muligt. Men her er virkelig et klasse-eksempel på, hvilke fordele det helt operationelt giver, fortæller Thomas Normann, direktør i Jönsson Entreprise.

Hos Jönsson har man for eksempel skiftet mange af de traditionelle projekteringsmøder på teams ud med hele projektdage hos arkitekten. Der er banket på et utal af vægge on site og fundet bygbare operationelle løsninger hver gang, nye arkitektoniske spørgsmål har meldt sig.

”Bygbarheden har været i fokus fra dag 1 på dette projekt og har virkelig defineret vores rolle som rådgivende entreprenør i et spændende men også udfordrende projekt, fordi problematikker melder sig undervejs, når der ikke bygges op fra nyt. Generelt fylder totalrenoveringer godt op i vores ordrebog lige nu - og det er bestemt et område vi også vil dyrke i fremtiden”, slutter Thomas Normann.

Aktuelt arbejder Jönsson med at færdiggøre et totalrenoveringsprojekt i Siljangade på Amager, ligesom et større erhvervsprojekt ved Trianglen også er i fuld gang.

Illustration: KHR Architecture