HVAC i bæredygtighedens tegn

ISH finder sted 13.-17. marts i Frankfurt under sloganet: Løsninger for en bæredygtig fremtid

ISH er en af verdens førende messer inden for baderum, byggeservices, energi, airconditionteknologi og vedvarende energi, samt verdens største udstilling inden for kombinationen vand og energi. Et must for mange inden for HVAC og/eller hele universet omkring vand/bademiljø. Som mange andre spillere på markedet for byggeri og arkitektur er også ISH-messen fokuseret på bæredygtighed som er øverst på den internationale dagsorden.

Messen har således et omfattende foredragsprogram under titlen "Hotspot Enegry", som dækker varmesektorens vigtigste problemstillinger. Det vil blive debatteret i paneldebatter med politikere og repræsentanter for industri, branche og foreninger. Programmet afholdes i den vestlige foyer i Hal 12 og er blevet organiseret af Federation of German Heating Industry (BDH), den tyske forening for energieffektivitet i bygningstjenester (VdZ) og den tyske sanitets-, varme- og klimaforening ( ZVSHK). Flankeret af Teknologi- og Energiforum, som er organiseret i regi af BDH og andre partnere, med fokus på diversificering af energikilder og reduktion af emissioner i varmesektoren.

Målet er at give et kompakt overblik over de politiske rammer og potentielle løsninger til at nå klimamålene. Installationsbranchen har ifølge messeledelsen en afgørende rolle at spille for at skabe en succesfuld energirevolution. I tilknytning til Forummet er Mødestedet for Installationsfaget ZVSHK’s centrale kontaktpunkt for besøgende fra sanitets- og VVS-branchen. Lovende løsninger fra nytilkomne er at se på VdZ’s Startup@ISH-område i hal 11.0. At klare fremtidens udfordringer kræver fantasifulde ideer og alternative tilgange fra kreative sind, lyder det fra ISH-messen.

På ISH 2023 vil der blive rettet øget opmærksomhed mod intelligente netværksforbundne energisystemer i bygninger samt emnerne energilagring og energistyring. På Energy Storage@ISH specialområdet i hal 12.1 præsenterer udvalgte producenter deres løsninger til batterilagringssystemer i bygninger i samarbejde med Battery Section of the German Electro and Digital Industry Association (ZVEI). I den forbindelse viser flere virksomheder deres hjemmeenergistyringsløsninger, som intelligent sammenkæder, overvåger og styrer de forskellige interne strømstrømme for effektivt og bæredygtigt at dække efterspørgslen i bygningen.