Hotel fik badeværelser til tiden

498 præfabrikerede badekabiner fra Bad Element ApS til Wakeup Copenhagen Hotel blev leveret over en periode på blot otte måneder

I Københavns centrum – i Borgergade tæt ved Kongens Nytorv – ligger det nyopførte lavpris-hotel Wakeup Copenhagen Hotel. Moderne byggeri i et funktionel og gennemført design – tegnet af arkitekt Kim Utzon, opført af totalentreprenør Arpe & Kjeldsholm A/S og med Arp-Hansen Hotelgroup A/S som bygherre.

Hotellet har 498 værelser – alle forsynet med velindrettede badeværelser, som Horsens-virksomheden Bad Element ApS har leveret i form af præfabrikerede badekabiner.

Til stede i rette tid

De 498 badekabiner blev leveret i en periode på otte måneder – men faktisk var leverancen splittet op over to koncentrerede etaper: Etape ét: 341 over 12 uger og etape to: 157 over 10 uger. En stor samlet leverance, der også var underlagt kravet om leverance Just in Time.

- I dagens omkostningsfokuserede byggeri er der ikke plads til utilsigtede stop, eksempelvis som følge af mangel på materialer. De skal bare være til stede – i rette antal/mængder og til rette tid, fortæller salgschef Henning Jørgensen, Bad Element ApS og fortsætter:

- Derfor var det da også et krav, at leverancerne af badekabinerne skulle være præcist afstemt med byggeriets faser for at sikre det mest effektive byggeri. Hos Bad Element ApS er vi vant til at håndtere selv store opgaver og til at imødekomme kravet om Just in Time. Men netop denne opgave bød på særlige udfordringer.

Levering med udfordringer

Wakeup Copenhagen ligger som nævnt centralt placeret i Borgergade. En beliggenhed, som under byggeriet bød på særlige udfordringer.

- Der er meget trafik, tilkørselsforholdene er ret så vanskelige, og der var ingen plads til deponering af kabiner ved byggeriet. Og når først de tungtlastede lastbiler var fremme ved byggepladsen, så skulle de tømmes hurtigt, da de spærrede for gadens trafik, fortæller projektchef Patrick Beck fra byggeriets totalentreprenør Arpe & Kjeldsholm A/S og fortsætter:

- Heldigvis lykkedes det os at få etableret en midlertidig holde-/venteplads lidt nede af gaden – men selv med denne krævede de særlige forhold en både ekstrem præcis og dynamisk afkaldeplan. I tæt samarbejde med Bad Element ApS reviderede vi i byggeprocessen løbende vores afkaldeplan, så vi fik kabinerne frem til byggeriet – i det rette antal, i den rette type og rette tid i forhold til byggeriets fremadskriden.

Det sikrede en effektiv og vellykket byggeproces – til trods for de særlige udfordringer.

Den store leverance til Wakeup Copenhagen i Borgergade er ikke den første, som Bad Element ApS har foretaget til Arp-Hansen Hotel Group. Tidligere har virksomheden leveret 510 badekabiner til Wakeup Copenhagen i Carsten Niebuhrs Gade ved Kalvebod Brygge og netop nu er Bad Element i gang med produktion af 278 badekabiner til udvidelsen af Tivoli Hotel København, der også indgår i Arp Hansen Hotel Group.

Foto: Det er 498 badekabiner af denne type, som Bad Element ApS har leveret til Wakeup Copenhagen hotel.