To malerfirmaer i hovedstaden går sammen

Malerfirmaet Sv. Fischer, Hvidtfeldt & Hansen er navnet på den nye virksomhed, som så dagens lys d. 1. oktober

Krisen kradser mange steder i hovedstadens byggebranche, men både Malerfirmaet Sv. Fischer og Malerfirmaet Hvidtfeldt & Hansen har godt gang i ordrebøgerne og ser med sindsro langt ind i 2023. Malermestrene fandt ud af, at de havde samme tilgang og værdigrundlag – at behandle sine folk ordentligt og levere den kvalitet, som får kunderne til at vende tilbage – så nu slår de sig sammen.

Malerfirmaet Sv. Fischer, Hvidtfeldt & Hansen er navnet på den nye virksomhed, som så dagens lys d. 1. oktober. Virksomheden ejes ligeligt af malermestrene Kenneth Fischer Andersen, Lars Antczak Johansen og Mogens Hvidtfeldt, der i alt har mere end 60 malersvende i sving i hovedstadsområdet.

Malerfirmaet Sv. Fischer blev stiftet i 1969 i Gladsaxe, mens Malerfirmaet Hvidtfeldt & Hansen "kun" har 25 år på bagen i København.

"Selv om vi er erfarne folk, har vi stadig lyst til at udvikle os og blive endnu bedre, og det giver en masse fordele at være en lidt større virksomhed. Mogens, Kenneth og jeg har altid haft et rigtigt godt samarbejde – så da ideen opstod, var det bare at kaste sig ud i det," siger Lars Antczak Johansen, malermester i malerfirmaet.

Fusion varsler ikke forandringer

Begge virksomheder har altid lagt vægt på de gode, gamle dyder: Godt samarbejde med kunden og veludført arbejde til tiden og den aftalte pris. Det kommer sammenlægningen ikke til at ændre på.

"Vi er stolte af at være en virksomhed med en lang historie og gode kunderelationer, som er bygget op gennem mange år. Alt det laver vi selvfølgelig ikke om på. Vores kunder vil stadig møde de velkendte ansigter og kontaktpersoner hos os, som de kender i forvejen," lyder meldingen fra malermester Kenneth Fischer Andersen fra Malerfirmaet Sv. Fischer, Hvidtfeldt & Hansen.

God planlægning giver tilfredse kunder

Forventningen er, at fusionen vil komme kunderne til gode, fordi opgaverne kan blive løst hurtigere og med større fleksibilitet i kraft af den større organisation. God planlægning er en mærkesag i Malerfirmaet Sv. Fischer, Hvidtfeldt & Hansen, fordi det er en forudsætning for tilfredse kunder.

"Som ung maler så jeg ofte, at dårlig tilrettelæggelse af arbejdet skabte forsinkelser og prisforhøjelser. Jeg tænkte, at det måtte kunne gøres bedre. I dag er jeg sikker på, at vores filosofi om at levere kvalitet, at være færdig til tiden og at sætte en fair pris er vigtige årsager til, at vi har gjort det godt," fortæller malermester Mogens Hvidtfeldt.

På kundelisten i det nye firma finder man en lang række ejendomsadministratorer og rammeaftaler hos offentlige og private kunder. Men mange af Københavns mest kendte historiske bygninger – Amalienborg, Marmorkirken, Christiansborg og mange flere – vedligeholdes ligeledes af malerfirmaets svende.