Landsinspektører fusionerer

Geopartner Landinspektørgården A/S og Hvenegaard Landinspektører A/S siger ja til hinanden i lynhurtig fusion med ambition om at blive landets førende

Geopartner Landinspektørgården A/S og Hvenegaard Landinspektører A/S siger ja til hinanden i lynhurtig fusion.

 -Vi har en fælles ambition om at blive Danmarks førende landinspektørfirma. En ambition, som kræver økonomisk pondus og et stærkt fagligt miljø. Derfor byder vi nu hinanden op til dans, siger Henrik Ibsen, adm. direktør i Geopartner A/S.

Drøftelserne mellem Geopartner Landinspektørgården A/S og Hvenegaard Landinspektører A/S begyndte i marts 2014, og allerede 12. juni blev aftalen underskrevet. Med fusionen styrker de to firmaer – der nu samles under navnet Geopartner Landinspektører A/S – deres økonomiske, geografiske og kompetencemæssige muskler.

- Målt på antal hoveder er vi endnu ikke de største, til gengæld har vi nogle af landets bedste. Dette faktum, kombineret med vores positive, kundeorienterede og dynamiske kultur, gør Geopartner til den foretrukne landinspektørvirksomhed, uanset om du er kunde, ansat eller kommende medarbejder, siger en stolt Henrik Ibsen. Han fortsætter:

-Geopartner løser dagligt almindelige landinspektøropgaver, men varetager også nogle af de største, mest komplekse og udfordrende opgaver i branchen. At Geopartner spænder bredt og dybt er attraktivt for både kunder og ansatte, siger Henrik Ibsen.

Søger forretningspartner på Sjælland
Virksomheden beskæftiger i dag 135 medarbejdere fordelt på 19 afdelinger i Jylland og på Fyn. Næste skridt er at finde en interessant fusionspartner på Sjælland.

– Vi står stærkt i provisen, hvor vi tilsammen har en tæt geografisk dækning og et perfekt match i kompetencer. Da vi allerede arbejder landsdækkende, ønsker vi i forlængelse af fusionen at styrke vores position på Sjælland, så vi kan servicere eksisterende og nye kunder i dette område og vinde nye opgaver. Derfor holder vi godt øje med interessante fusionsemner øst for Storebælt, forklarer Henrik Ibsen. 

Væksten skal komme fra rådgivningsopgaver
Geopartner Landinspektører A/S forventer at omsætte for 100 millioner kroner i 2014 med et resultat før skat på 8 millioner kroner. Derudover regner virksomheden med at fortsætte en årlig vækstrate på 10 procent. Da klassiske landinspektørdiscipliner som tinglysning og matrikulære sager – herunder eksempelvis arealoverførsel og skelafsættelse – er meget konjunkturfølsomme, skal en stor del af væksten komme fra nye rådgivningsopgaver inden for blandt andet ejendomsudvikling, infrastruktur og forsyningsopgaver.

– Eksempelvis på forsyningsområdet supplerer vi hinanden rigtig godt. Hvenegaard har i de seneste år investeret massivt i udvikling og brugen af avancerede it-systemer, der effektivt kan håndtere geografiske data, og i det gamle Geopartner har vi opbygget stærke kompetencer inden for intelligent ledningsregistrering. Dette setup har spændende forretningsmæssige perspektiver for såvel eksisterende som nye kunder, siger Henrik Ibsen.

Bryder med fordomme

Ifølge Geopartners nye markedsdirektør, Peter Busk vil virksomheden i det hele taget gerne gøre op med en gammel fordom om landinspektører som nogle, der blot sætter skel og afgør nabostridigheder. 

 -Hvis kunderne kun opfatter os som klassiske landinspektører, der render rundt og banker pæle i jorden, så får de for lidt ud af os. Vores professionelle kunder kender allerede vores styrker, og de betragter og bruger os i dag som forretningsrådgivere, der skaber værdi gennem juridisk, teknisk og procesorienteret rådgivning, siger Peter Busk og fortsætter:
- Det er evnen til at forstå vores kunder, der skaber forretningsfundamentet og driver Geopartners fremtidige vækst.