Lækker naturspa og luksushotel på Island har glas fra Glaseksperten

Glasproducenten Glaseksperten har leveret glas til et helt nyt geotermisk spa, som netop er åbnet, samt et luksushotel på Island

Glasproducenten Glaseksperten har leveret glas til et helt nyt geotermisk spa, som netop er åbnet, samt et luksushotel på Island. Begge steder var det et krav, at glasset skulle bidrage til at give de flotte bygninger et eksklusivt præg.

Uanset om turister tjekker ind på Reykjaviks mest eksklusive hotel eller besøger Islands nye naturspa med geotermisk vand, er der specialglas fra Glaseksperten i Hjørring i bygningerne. Glasproducenten er nemlig blevet valgt til to projekter, der er lidt udover det sædvanlige.

Island er kendt for sine mange attraktive wellnesstilbud, som er populære blandt turister fra hele verden, og nu er et helt nyt tilbud, Forest Lagoon, åbnet. Det 1300 kvadratmeter store kompleks ligger i naturskønne omgivelser og er bygget ind i klipperne ved byen Akureyri, der ligger cirka fem timers kørsel eller 45 minutters flyvning nord for Reykjavik. Netop omgivelserne stillede krav til arkitektur og materialer – herunder glas, som Glaseksperten har leveret.

Glasset i badeafdelingen, der er en væsentlig del af et naturspa, skulle passe til omgivelserne, og derfor faldt valget på Glaseksperten, som kunne levere i den ønskede kvalitet. Løsningen endte med at blive specialglas i grå Metalux til afskærmning i badeafdelingen.

- Det er matteret glas, men i en meget fin kvalitet. Glasset kan leveres i forskellige farver har en overflade, der gør det flottere end et normalt matteret glas. Glasset skulle farvemæssigt passe til klipperne, hvor Forest Lagoon ligger, og det er lykkedes rigtig godt, siger Siggi Strandeng, der er eksportchef hos Glaseksperten.

Glas til eksklusivt hotel i Reykjavik

Det er også glas fra Glaseksperten, der sidder i Islands nye og mest eksklusive hotel i Reykjavik. Hotellet, The Reykjavik Edition, er en del af Edition-hotellerne, der består af en række meget eksklusive hoteller i USA, Europa, Asien og Mellemøsten.

Hotellet rummer 253 værelser samt flere restauranter og barer og ligger på Reykjaviks gamle havn med en flot udsigt ud over bjergene.

Glaseksperten har leveret 3.500 kvadratmeter termoruder, herunder stepruder (glashjørner) og structural glazing-løsninger til hotellet. Sidstnævnte giver en eksklusiv effekt, fordi der ikke er en ramme omkring glasset, og dermed passer løsningen godt til hotellet, som ligger i den dyre ende af skalaen.

- Det er spændende at levere glas til et luksushotel, som skiller sig ud fra mængden. Det er en rigtig flot løsning, arkitekterne har lavet, for det giver hotellet et eksklusivt præg, at de har valgt vores stepruder og structural glazing-løsning som en del af projektet, siger Siggi Strandeng.

Han tilføjer, at Glaseksperten blandt andet blev valgt som leverandør, fordi glasproducenten kunne levere alle typer af glas til hotelbyggeriet.

Netop på grund af Glasekspertens evne til at levere de rigtige typer af glas til hotellet fik glasproducenten en ekstra ordre på glas til luksuslejligheder, som ligger ved siden af hotellet. Indtil videre har Glaseksperten leveret cirka 300 kvadratmeter glas til lejlighederne, men der skal leveres et endnu ukendt antal kvadratmeter yderligere i de kommende måneder.