Domicil med unikke glasprofiler

Det nye kontordomicil for Stema Shipping A/S ved Aabenraa Sydhavn har fået vinduesfacader med en helt særlig profilkontur

Centralt på Aabenraas havn ligger det nyopførte Stenbjerghus i en markant arkitektur, der også har stillet høje krav til de løsninger, der er anvendt i projektet.

Redtz Glas & Facade A/S har således produceret og leveret facade- og vinduessystemerne, som er baseret på Schüco FWS 35 PD (facadesystem i Panorama Design) samt Schüco AWS 75 WF (vinduesfacade). Disse er standardsystemløsninger, der har fået en speciel tilpasning i form af en ny profilkontur samt valsning, som er medvirkende til aluminiumssystemernes tilpasning af arkitekturens autentiske udformning med sortsprossede vinduer og runde former. Redtz Glas og Facade A/S er de første, som skal producere vinduessystemet til danske bygge- og renoveringsprojekter i 2021.

– Projektet har været et nøgleprojekt for Redtz, da de flotte udtryk med detaljer i murværket sammen med de buede smalprofilerede vinduer virkelig er dansk arkitektur, når det er bedst. Vores vinduesproduktion er skræddersyet til netop den slags opgaver, fordi vi er gode til at omstille os fra projekt til projekt. Stenbjerghus projektet har givet os vigtig viden om effektivisering af vores produktion, når vi skal lave småsprossede løsninger, og vi har i øjeblikket flere projekter i gang med denne type vinduer, siger projektleder Betina Buch fra Redtz Glas & Facade A/S.

Redtz Glas & Facade A/S forventer, at der fremover bliver flere projekter af denne type, hvor arkitekterne ønsker et udtryk med smalle aluprofiler med skjulte integrerede dreje/kip- vinduer eller -døre.

– Aluminium er kendetegnet ved en stor designfrihed, maksimal stabilitet samt gode, tekniske egenskaber. Ved at implementere disse aluminiumssystemer i byggeriet, er der garanteret gode U-værdier, energieffektivitet, isoleringsevne og et materiale, der er vedligeholdelsesfrit. I projektet Stenbjerghus er der brugt specialtilpassede løsninger for at opnå det autentiske udseende. Generelt er der i Skandinavien stor efterspørgsel på smalle profilbredder og store glasarealer, som giver et maksimalt udsyn, siger Betina Buch.

Fakta

Projektnavn: Stenbjerghus

Byggeår: 2019

Bygherre: Stenbjerg Ejendomme

Arkitekt: Juul Frost Arkitekter A/S

Facadeentreprenør: Redtz Glas & Facade

Systemleverandør: Schüco

Artiklen er bragt i fagbladet Glas 1-21, februarudgaven. Hvis du kunne være interesseret i at være annoncør, så se vor Mediainformation.