Aarhus får nyt højhus til 600 studerende

I Katrinebjerg-kvarteret opfører BaseCamp Student sit fjerde danske projekt med flere hundrede studieboliger fordelt på 17 etager

Ved studiestart i sommeren 2022 kan over 600 studerende rykke ind i helt nye studieboliger i Katrinebjerg-kvarteret tæt på Aarhus midtby. Her opfører BaseCamp Student sit fjerde danske projekt med studieboliger og det første uden for Storkøbenhavn. Plangrundlaget er på plads for komplekset, der får 17 etager og har en forventet projektsum på over 600 millioner kroner.

”Aarhus har stort underskud af studieboliger, og mange studerende har boliger, der ikke er opført som reelle studieboliger. Derfor er vi i BaseCamp Student glade for at give flere hundrede studerende adgang til centralt beliggende studieboliger, som vil være med til skabe liv i byens nye studieområde. Vores vision er at skabe optimale rammer, som giver den enkelte studerende en base og samtidig motiverer til fællesskab og inspirerer i hverdagen og i studiemiljøet,” udtaler direktør og partner Jesper Dam.

Det kommende studenterhøjhus får 570 boliger, alle med eget bad og køkken, og hovedparten er beregnet til én person. Bygningen får 3.000 kvadratmeter fællesareal med fx bibliotek, studierum, biograf, fitness, café, fælleskøkkener, gaming, hobbyrum og loungeområder. Alle boliger og fællesområder indrettes med specialdesignede møbler som led i BaseCamp Students fuldservice-koncept.

Projektet vækker glæde på rådhuset i Aarhus:

"De mange nye studieboliger er et væsentlig bidrag til Katrinebjergs udvikling. De nye beboere vil være med til at skabe liv i kvarteret, og jeg er overbevist om, at beliggenheden tæt på både midtbyen og flere uddannelsesinstitutioner betyder, at mange gerne vil bo netop her," siger teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek (V).

BaseCamp-studieboligerne bliver opført i Katrinebjerg, der også er kendt som IT-byen. Her skaber Aarhus Universitet et centrum for digitalisering, digitalt design, informationsvidenskab og ingeniøraktiviteter. Planerne for det gamle industriområde omfatter også boliger og erhverv, og største grundejer er FEAS, som er ejendomsselskabet under universitetets forskningsfond. FEAS bygger blandt andet Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles nye kompleks, som ventes at åbne næste år – klos op ad BaseCamp-højhuset.

BaseCamp Katrinebjerg opføres på den tidligere såkaldte Defco-grund, som er købt af Domis Ejendomme i Aarhus og formidlet af Jan Hougaard fra EDC Erhverv Poul Erik Bech. På en anden del af Defco-grunden er Boligkontoret Århus ved at bygge knap 260 boliger, som bliver dels ungdomsboliger, dels familieboliger til ph.d.-studerende og forskere.

BaseCamp Student blev etableret i 2015 og driver eller planlægger fire danske projekter med i alt over 2.000 studieboliger. Blandt dem er det tidligere DSB-hovedsæde i Sølvgade i København K og et prisbelønnet projekt i Lyngby tegnet af Lars Gitz Architects, BaseCamp Students faste samarbejdspartner. Med Tyskland, Polen og Sverige indregnet har BaseCamp Student indtil videre mere end 9.600 studieboliger i drift eller under projektering.

 

Fakta om BaseCamp Katrinebjerg

·        570 studieboliger, alle med eget bad og køkken

·        17 etager og 20.000 kvm, heraf 3.000 kvm fællesareal

·        Projektsum: Over 600 mio. kr.

·        Byggestart juli 2020, indflytning august 2022

·        Tegnestue: Lars Gitz Architects

·        Entreprenør: Afgøres senere

 

Fakta om BaseCamp Student

·        Over 2.000 danske studieboliger i drift/under planlægning i København, Lyngby og Aarhus

·        I alt over 9.600 studieboliger i drift/under planlægning i Skandinavien, Polen og Tyskland

·        Koncept med vægt på fællesskab og trygge rammer, som danner en god base for beboerne

·        Alle boliger er indrettet med specialdesignede møbler