Patienthotel laves om til studieboliger

Patienthotellet på det tidligere Aarhus Kommunehospital skal transformeres til 132 moderne studieboliger

Patienthotellet på det tidligere Aarhus Kommunehospital skal transformeres til 132 moderne studieboliger. Studieboligerne er en del af det store campusområde Universitetsbyen. FEAS (Forskningsfondens Ejendomsselskab) har modtaget tilbud fra fem udvalgte entreprenører og valgt CASA til hovedentreprisen.

Nu er der flere studieboliger på vej til de mange aarhusianske studerende, der strømmer til byen i disse år. I starten af 2022 står 132 moderne studieboliger nemlig klar til indflytning i de bygninger, der tidligere udgjorde patienthotellet på det tidligere Aarhus Kommunehospital.

I FEAS ser man frem til samarbejdet med CASA.

-De kommende beboere i de nye studieboliger vil få en helt særlig placering midt i Universitetsbyen og vil være med til at skabe et 24/7-liv på campusområdet”, fortæller administrerende Jørgen Lang, direktør i FEAS, og tilføjer: ” Vi skal skabe et optimalt studieliv, hvor gode funktionelle boliger med attraktive faciliteter er omdrejningspunktet for blivende fællesskaber, og der er vi sikre på, at valget af CASA er den helt rigtige beslutning.”

Det tidligere Aarhus Kommunehospital blev overtaget af FEAS i maj 2019, og planerne for området er mange. Bygningerne skal udover universitets- og forskningslokaler rumme studieboliger, mindre butikker, en børnehave samt øvrig erhvervsmæssig anvendelse. De kommende studieboliger er således en del af et større puslespil, der udgør et udvidet campusområde for Aarhus Universitet – med navnet Universitetsbyen.

Fællesskab og nærvær

Den forestående renovering skal ikke blot opdatere de eksisterende bygninger men transformere dem til et helt nyt studiemiljø. Derfor etableres der attraktive køkkenmiljøer og opholdsarealer både ude og inde. Kollegiet kommer desuden til at rumme festlokale, vaskeri, øvelokaler, værksted mm.

-Vi er glade for, at FEAS har valgt os til renoveringen af det tidligere Aarhus Kommunehospital. Vi har allerede oplevet en engageret bygherre, der er opsat på at skabe de bedste rammer for de studerende, der skal flytte ind i det nye kollegie. Det nærvær og interesse, som FEAS lægger i projektet som helhed, ser vi frem til at lægge i transformationen af bygningen, siger Torben Modvig, CEO i CASA A/S.

Bygningerne er placeret, så de danner et L med en central forplads, som ligger optimalt ift. eftermiddags- og aftensol. Her er det intentionen, at der skal etableres grundlag for et varieret udendørsliv, hvor både beboere og udefrakommende kan gøre ophold. Derved bliver det kommende kollegie en naturlig del af det omkringliggende område.

Det centrale foyerrum med adgang til alle niveauer beholdes, og de værelser, hvor der før var patienthotel, bevares også i videst muligt omfang. Det drejer sig om i alt 54 værelser, hvoraf syv er tilgængelighedsboliger for beboere med funktionsnedsættelser. De øvrige 78 studieboliger nyindrettes med respekt for husets grundstruktur. Alle boliger får eget badeværelse og minikøkken.

De andre bydende entreprenører var Færch & Co., Enemærke&Petersen, NCC og MT Højgaard.

Fakta:

Bygherre: FEAS (Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S)

Byggeri: Renovering af tidligere patienthotel – transformeres til 132 studieboliger

Areal: ca. 5.400 m2

Byggeperiode: oktober 2020 – november 2021

Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S

Arkitekt: AART Architects

Rådgivende ingeniør: Søren Jensen A/S