Syvkantet tårn er fritidshjem i Lergravsparken

Tidsmaskinen. Det er navnet på et nyt fritidshjem nær Lergravsparken på Amager i København. Det fulde og korrekte navn er Tidsmaskinen – Lergravsparkens Fritidshjem, og det har plads til 228 børn

Der er tale om 400 kvm nybygning og 700 kvm ombygning, og stregerne og rådgivning bag er BPP Arkitekter A/S med hjemsted i København.

Der er valgt en løsning, hvor den eksisterende bygning bevares og suppleres med en syvkantet bygning i tre etager – et ”eventyrtårn”. Den mangekantede form understøtter samling og bevægelse. Desuden betyder de mange kanter, at bygningen virker mere tårnagtig i sit udtryk.

I nederste etage er der en amfitribune med forsænket scenegulv – i samme niveau som kælder i eksisterende bygning. På næste niveau ligger musikrummet med vandret gulv. Øverst er etableret atelier/ kreativt værksted.

Både den eksisterende og den tilføjede bygning er i rød tegl med et udtryksfuldt tag med kviste. Det er Wienerberger, der har leveret mursten til projektet – fremstillet på fynske Petersminde Teglværk. Den anvendte sten er W 465 Rød nuanceret.

Sammenbygningen er udført som en let og transparent glasbygning, der begrønnes, og der er tilstræbt en arkitektonisk sammenhæng mellem det eksisterende og det tilføjede, så der dannes en karakterfuld ny helhed.

Byggeriet vil være færdiggjort om kort tid.

Foto:Til dette markante byggeri med et tårnagtigt udtryk er der anvendt røde mursten fra Petersminde Teglværk. Foto/radering: BPP Arkitekter A/S.