VVS-messen - derfor kommer de besøgende igen

I 2017 havde VVS-messen mere end 9.300 besøgende - hvad får dem til at vende tilbage til messen?

Optimum Ventilation arbejder med projektering, montage og servicering af ventilation og klimaløsninger. Virksomheden er desuden godkendt af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut til at lave mekanisk brandventilation. Per Fogt er indehaver af Optimum Ventilation og har flere gange besøgt VVS-messen med sine medarbejdere.
-Vi kommer på flere forskellige messer for at holde os opdateret på mekanisk brandventilation, der bliver mere og mere udbredt her i Danmark. Udviklingen går hurtigt, og på de her messer, er der mange virksomheder, der lancerer helt nye produkter, siger han.

Optimum Ventilation er en af 19 danske virksomheder, der er godkendt til at lave mekanisk brandventilation.
-Det er vigtigt for os at komme tidligt ind hos leverandørerne, så vi kan projektere med de nyeste produkter til vores entreprenører eller bygherrer. Vi er lige kommet hjem fra Frankfurt-messen, der er en stor international messe, men der er stadig også rigtig meget nyt på VVS-messen inden for ventilation - blandt andet fordi mange af de nyeste produkter ikke når at blive klar til Frankfurt-messen, siger han.

Per Fogt ser det som en spændende mulighed for at tale med udviklerne af de nye produkter og teknologier, fordi mange virksomheder bruger ressourcer på at have dygtige medarbejdere med til at forklare og fortælle om produkterne.
- Man kan få rigtig meget faglig sparring på en messe. Til daglig kan det være svært at få fat i de personer, der ved allermest om et nyt produkt. Når man er på messen, så møder du ofte personer, der har været med til at udvikle produktet, siger Per Fogt og uddyber:
-For os er messen en måde at udvide vore horisonter, styrke vores viden om produkterne og fremme vores processer.

Fra gæst til udstiller

Tom Abilddgaard er COO i Scandi Supply, der arbejder med brandsikring af VVS- installationer. Virksomheden leverer materialer som fugemasse, brandbøsninger og brandpakninger til at sikre installationerne, så en brand for eksempel ikke kan sprede sig via plastrør, faldstammer eller andre VVS-installationer, der brænder væk.
Han var på messen som gæst for første gang i 2015 og igen i 2017.
-Jeg har altid oplevet messen som professionel. Udstillerne har været seriøse og deres repræsentanter på messen har været skolet godt, så de har kunnet svare på en masse spørgsmål. Det tror jeg også er årsagen til, at messen har kunnet trække så mange besøgende år efter år, siger han.
Han oplever, at der altid er adgang til den nyeste viden på messen, og paletten af besøgende er bred - der kommer alt fra bygherrer, rådgivere, ingeniører og arkitekter til udførende VVS'ere.
-Først og fremmest er jeg kommet på messen for at opdatere mig på de nyeste tendenser og teknologier i branchen, for at sikre at vi kan levere en løsning, der kan brandsikre de nye produkter, siger han.
I år er Scandi Supply for første gang selv udstiller på messen.
-Fordi vi arbejder inden for en lille niche, kan det være svært for os at nå rundt til mange virksomheder på kort tid. På messen kan vi slå to fluer med et smæk. Der kommer mange besøgende, der har en interesse i at brandsikre deres installationer, så vi har mulighed for at tale med rigtig mange mulige kunder og interessenter, siger han.
Håbet er både at møde en masse af virksomhedens eksisterende kunder på messen, men også at få skabt opmærksomhed omkring vigtigheden af at brandsikre VVS-installationer.
-Vi oplever, at brandsikringen ofte bliver glemt eller gemt til sidste øjeblik ude på byggepladserne. Vi vil gerne have rykket brandsikringen af installationerne til at ske så tidligt som muligt i fasen, og det vil vi blandt andet tale med ingeniører, rådgivere og de udførende VVS'ere om på messen, siger han.