Frontend baderumsdesign på ISH

Til ISH-messen 12.-16 marts næste år forventes 2.300 udstillere fra 54 lande

Vand vil i det hele taget være i fokus på ISH-messen 12.-16. marts i Køln – især fordi der generelt er fokus på rent vand som en knap ressource, fremhæver Stefan Seitz, direktør for Brand Management, ISH.

- En af de største udfordringer i de næste årtier er ressourcer, herunder adgang til vand og især til vand af god kvalitet. Hvordan sikrer vi fremførsel af vand, og hvordan bruger vi teknologien til at spare på vandet – og det vil udstillerne på ISH kunne præsentere løsninger på, siger Stefan Seitz.

I ISHs sektor for vand vil der således blive præsenteret bæredygtige, design-orienterede løsninger til baderummet. Verdens største fagmesse sætter ikke blot fokus på den nyeste designudvikling, men også moderne, bæredygtige teknologier, der imødekommer nutidens krav, dvs. hele spektret af højteknologi og high-end design. Ud over at opleve ISH-udstillernes nyheder, vil de besøgende under messen således også have mulighed for at deltage i mere end 30 spændende workshops og foredrag om holistisk baderumsplanlægning.

Pop up my bathroom

Baderumstemaet dyrkes i hal 3.0 hvor baderums-trends for 2013/14 vil blive præsenteret på Trend Forum ‘Pop up my Bathroom’, hvortil den tyske sanitetssammenslutning (Vereinigung der Deutschen Sanitärwirtschaft eV – VDS) inviterer alle ISH-besøgende til at komme og udveksle ideer og informationer.

Inden for baderum er der ifølge Stefan Seitz tre trends i øjeblikket:
- Den ene trend er, hvad man kan kalde Det Travle Badeværelse, hvor flere mennesker måske er i bad samtidig eller måske gøre andre ting samtidig. Den anden trend er, hvad vi kalder Badeværelses Boblen, hvor man bruger badeværelset til at slappe af, og måske er der længere tid ad gangen, fordi opholdet kombineres med wellness eller fitness. Den tredje trend kalder vi Revolution eller Evolution, hvor vi ser en helt ny type baderum i hightech version med programmerbare funktioner og tilpasset individuelle behov, fortæller Stefan Seitz.

Udover vand og baderum er ISH også centrum for temaer som teknik inden for energi, klima og ventilation samt vedvarende energi mens et tværgående nøgleord er ‘bæredygtighed’. Da der ventes et rekordstort antal besøgende, vil der blive åbnet en ny hal (10.3), hvor bygningsautomation energistyring og måle- og styringsteknik får hjemsted.
En nyskabelse bliver desuden opstillingen af en række miljøer, Wall and Floor, hvor ISH-messens løsninger vises i et anvendt miljø med vægge, lofter, fliser mv.


Foto:ISH-messen forventer i 2013 mindst 200.000 besøgende