lyddæmpende muffesystem

VVS-producenten Geberit fuldender deres rørsortiment med lanceringen af Silent Pro, der er et helt nyt lyddæmpende afløbssystem med muffesamlinger.

Geberit byder på gode nyheder til installatører med forkærlighed for muffesystemer og ro i rørene. VVS-producenten fuldender nemlig deres rørsortiment med lanceringen af Silent Pro, der er et helt nyt lyddæmpende afløbssystem med muffesamlinger. Hvis man gerne vil sætte gang i en god diskussion blandt installatører, skal man bare spørge, om afløbsrør skal samles med svejsning eller muffer. Nu er der godt nyt til dem, der foretrækker at arbejde med muffer, da Geberit netop lanceret Silent Pro, som er et lyddæmpende muffesystem, skriver virksomheden i en meddelelse.

Geberit har i forvejen det populære fuldsvejste system Silent-db20, men markedet har gennem længere tid efterspurgt samme lyddæmpende system med muffer. Det ønske efterkommer VVS-producenten nu. Med lanceringen af Silent Pro fuldender Geberit deres sortiment inden for lyddæmpende afløb.  

- Da Silent Pro er et muffesystem, er det hurtigere og nemmere at montere, end hvis rørene skal svejses sammen. Det nye system har samme lydreducerende egenskaber som Silent-db20, og faktisk har begge systemer det lavest mulige lydniveau, man overhovedet kan opnå i afløbsrør, siger Nils Overgaard, der er produktchef hos Geberit.

Oplagt til hoteller og sygehuse

Silent Pro er udviklet til etagebyggerier, så beboerne slipper for lyden af naboens toiletbesøg. På den måde kan installatører tilbyde kunderne optimale og fremtidssikrede løsninger i byggeriet. Men den støjreducerende effekt gør også Silent Pro oplagt til sygehuse, hoteller, kontorbyggerier og skoler, hvor brugere, gæster eller patienter færdes tæt.

Geberit løftede sløret for det nye system for første gang på VVS ’17-messen i Odense i april, og det var en stor succes.

- Vi har glædet os til at introducere Silent Pro for markedet, da vi ved, at installatørerne har savnet et system med lige præcis de egenskaber og funktioner. Derfor var vi rigtig glade for at opleve den store interesse på VVS-messen, forklarer Nils Overgaard.

Foruden Silent Pros særlige lyddæmpende egenskaber, som blandt andet skyldes fremstillingen i mineralforstærket plast, byder systemet også på optimal afløbshydraulik. Det skyldes Geberits unikke swept entry grenrør, der sikrer, at Silent Pro kan håndtere højere belastning end systemer med konventionelle fittings. Afløbsrørene er selvfølgelig testet på Geberits laboratorium inden for byggeteknologi og akustik i Schweiz.

Designet til at dække installatørens behov

Silent Pro er meget andet end lyddæmpende afløbsrør, som giver ro i hjemmet eller på hospitalsstuen. Rør og fittings er udviklet, så de er nemme at montere, hvilket blandt andet kommer til udtryk i detaljer som særlige indrykninger ved 30 graders vinkler, der letter justering af beslagene. Desuden er rørene designet til at sikre et godt greb, og det giver en sikker installation selv på vanskeligt tilgængelige steder.

Sidst men ikke mindst medfører kombinationen af plastrør og tætning med brandmanchetter, at der ikke kan overføres brand mellem to brandceller i systemet, hvilket igen øger systemets sikkerhed.

-Et rørsystem skal ikke kun tilgodese en bygnings beboeres behov for ro og privatliv. Det skal også tilgodese installatørens behov i installationsfasen. Hvis installatøren ikke finder systemet nemt at arbejde med, er den lyddæmpende effekt i og for sig underordnet, og derfor er hver en detalje i Silent Pro gennemtænkt for at matche markedets høje krav til nem og sikker installation, siger Nils Overgaard.

Foto: Silent Pros fremstilling i mineralforstærket plast medvirker til systemets særligt lyddæmpende egenskab, mens unikke swept entry grenrør sikrer, at Silent Pro kan håndtere høje belastninger, hvilket giver optimal afløbshydraulik.