Første kontorhus i ny bydel tages i brug

Port House, er et moderne flerbruger kontorhus, som ejes af havnevirksomheden ADP

 

Det første nybyggede kontorhus i Kanalbyen i Fredericia står nu klar til brug. På sigt skal den nye bydel rumme op til 2800 arbejdspladser, som bygges side om side med boliger, butikker, caféer og kulturerhverv.

I et nyt kontorhus i Kanalbyen i Fredericia er en række virksomheder i gang med at pakke deres flyttekasser ud. Kontorhuset, som går under navnet Port House, er et moderne flerbruger kontorhus, som ejes af havnevirksomheden ADP. Men det er også det første realiserede nybyggeri til kontorerhverv i Kanalbyen, hvor det ligger side om side med nye boligbyggerier.

-Blandingen af boliger og erhverv skal sikre det dynamiske og mangfoldige liv i Kanalbyen. Kontorerne giver liv om dagen, mens boliger, restauranter og butikker giver liv om aftenen og i weekender, fortæller projektdirektør for Kanalbyen i Fredericia Tim Halvorsen.

Fuldt udbygget vil Kanalbyen rumme op mod 1200 boliger og 2800 moderne videns-arbejdspladser. Dertil butikker, kulturinstitutioner og gode byrum med mulighed for dyrkning, aktivitet på vandet og meget mere.

Kontorer tænkes sammen

Det nye kontorhus er en del af Sønder Voldgade Kvarteret, som entreprenøren A. Enggaard A/S udvikler i Kanalbyen ud fra en samlet helhedsplan med nye byrum, ejerboliger, andelsboliger og et parkeringshus. Alt sammen med beliggenhed direkte ud mod Lillebælt og i kort gåafstand fra Fredericias bymidte.

I januar 2019 åbner Michelin-restaurant Ti Trin Ned i det nye kvarter og i februar flytter de første beboere ind. Senere på året tager entreprenøren fat på byggeriet af flere boliger og et p-hus, der kan betjene kontorer og boliger.

Kanalbyen i Fredericia P/S, som står byudviklingen i området, er en af de virksomheder, der netop er flyttet ind i Port House.

- Det bliver nemt at falde til her! Jeg glæder mig til at komme på plads og til at vise vores samarbejdspartnere den gode udsigt til Lillebælt, den nye kanal og byggerierne i Kanalbyen, fortæller projektdirektør for Kanalbyen i Fredericia Tim Halvorsen.

Virksomhederne Espersen, Kaiser Domino, Business Fredericia, Etex Nordic og A. Enggaards lokalafdeling I Fredericia er også blandt de nye lejere I huset. Når anden og sidste etape er færdig næste år, rykker kontorhusets ejer ADP også selv ind.

Fakta

Port House er et moderne og fleksibelt flerbruger kontorhus, som består af to bygninger (hvoraf den første nu er klar) med mulighed for kontorlejemål fordelt på fem etager. Bygningerne indeholder kontorer, fælles reception, et mødecenter samt en kantine. Der opføres desuden et parkeringshus med mulighed for parkering evt. i kombination med en etableret parkeringsplads ved ejendommen.

Der er plads til cirka 330 arbejdspladser i bygningen, når den er helt færdig.

Når anden og sidste etape af Port House er færdig om et år, rykker havnevirksomheden ADP også selv ind i det nye hus ved havnefronten.

Fakta om Kanalbyen

Kanalbyen i Fredericia udvikles i partnerskab mellem Realdania BY & Byg og Fredericia Kommune som en moderne kanalby mellem Fredericias bymidte og Lillebælt. De første beboere flyttede ind i 2017. Læs mere på www.Kanalbyen.dk.